in Cubul lui Dox

Unul dintre motivele pentru care mi-a placut la nebunie primul meu iphone (cumparat second la mana a 2-a) a fost ca in sfarsit puteam sa citesc Biblia pe un ecran marisor aproape oriunde ma aflam. Entuziasmul meu a tinut putin pentru ca am gasit cu greu o aplicatie care:
1) sa aiba o interfata OK
2) sa abia Biblia in Romana

Dupa indelungi cautari am gasit in sfarsit aplicatia ideala – se numeste YouVersion – http://www.youversion.com si se distribuie gratuit.

Pe vremea cand am gasit eu aplicatia era de gasit doar varianta pentru iphone.

Din fericire, dupa ce am trecut de pe iphone pe un telefon cu android am descoperit ca au o versiune si pentru tipul asta de telefoane. Aplicatia era cam slabauta fata de varianta iphone dar in scurt timp lucrurile au avansat si acum varianta mea de pe android este la fel de buna ca si cea de pe iphone.

Cateva chestiuni care le gasesc utile: 
1) Biblia in Romana ca si offline version – nu trebuie sa fi conectat la internet ca sa o poti folosi
2) interfata minimala – citesti Biblia usor – interfata nu obtureaza in nici un fel cititul
3) optiune low light (citit pe intuneric) – e foarte util cand vreau sa citesc Biblia seara – contrastul devine acceptabil si nu te dor ochii de la prea mult stat cu ochii in ecranul telefonului
4) Reading plans – recunosc ca am inceput cateva si nu m-am prea tinut 🙁 – totusi, faptul ca exista inseamna mult pentru cineva care chiar vrea sa citeasca Biblia si nu stie de unde sa o apuce.

Daca stiti si alte aplicatii pentru smartphones similare va rog sa dati cu un comentariu dupa mine 🙂

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pe Android incearca MyBible, are citire usoara pentru ochi, are cautare exacta la cuvant, poti mari fontul separat, citire/cautare, ai cuvantul cautat evidentiat, poti sa-ti creezi plan de citire si altele.
    Pe Iphone gratis este Acceptabila Mantis Bible study. Are o problema la pastrare setari si ca Fontul la rezultatul la cautare cuvant este mic si nu poate fi modificat.

  2. -A aparut mybible este la inceput pe IPHONE, este super pe Android
    -e-sword bible are si in romana pe iphone, problema este ca nu poti seta fontul in pagina de rezultate la cautare.