Antisemitismul și profețiile

Antisemitismul și profețiile
Graffiti descoperit pe casa unui evreu din Volos, Grecia.

Acum o lună asistam șocat la scenele de groază care s-au derulat în Israel și aproape lumea întreagă a amuțit după ce imaginile cu atrocitățile făcute de Hamas au făcut ocolul globului pe platformele social media.

Zic aproape o lume întreagă, pentru că o mulțime de (ne)oameni au sărbătorit aceste acte teroriste, au făcut petreceri pentru a le sărbători și chiar au ieșit în stradă de bucurie.

Observ un fenomen pe care nu am crezut că îl voi trăi în viața mea - creșterea rapidă a antisemitismul în întreaga lume. Parcă nazismul și ororile lui Hitler au fost brusc uitate ca și cum n-ar fi existat vreodată.

Cauza aparentă a antisemitismului este retorica ruso-iraniană despre războiul lui Israel cu Hamas care a produs confuzie și a păcălit pe mulți. Oamenii au impresia că Israelul atacă intenționat spitale și grădinițe. Tristul adevăr e ca în anumite părți din Gaza instituțiile publice sunt o fațadă pentru activități teroriste iar mulți civili sunt ținuți ostatici de Hamas, și sunt folosiți ca scuturi umane. Singura șansă a civililor de a supraviețui și de a scăpa de teroriștii care nu-i terorizează doar pe evreii dar îi terorizează și pe ei, este intervenția armatei Israeliene.

Mulți uită că de fapt singurul motiv pentru care există Hamas e să distrugă statul Israel și pe cei care îl susțin. Sloganul folosit de mulțimile pro-Hamas care protestează în toată lumea intrarea armatei israeliene în Gaza și anume: "de la Râu (râul Iordan) până la Mare (marea Mediterană) Palestina va fi liberă" este o chemare la distrugerea statului Israel și la omorârea evreilor.

În ce privește antisemitismul, să ne uităm la ce se întâmplă în lume:

  • În Statele Unite, ADL a raportat o creștere de aproape 400% a incidentelor antisemite începând cu 7 octombrie 2023.
  • În Marea Britanie, Trustul pentru Securitatea Comunității care colectează date despre antisemitism, a declarat că numărul de incidente din cele trei săptămâni de după atac a fost cel mai mare pentru orice perioadă de trei săptămâni de când a început să colecteze date în 1984.
  • În Franța, nu există încă cifre oficiale, dar s-a observat o creștere semnificativă a antisemitismului și anxietatea este mare în comunitatea evreiască. Copii de origine evreiască au fost hărțuiți la școală, cu comentarii precum "Hamas a avut dreptate" și "trebuiau să facă asta mai devreme" adresate lor.
  • În Africa de Sud, numărul incidentelor antisemite din octombrie este de nouă ori mai mare decât media înregistrată pentru acea lună în ultimul deceniu.
  • În Germania, au fost aruncate cocteiluri Molotov la o sinagogă, iar Rias Berlin, care documentează antisemitismul în acest oraș, a numărat peste 30 de incidente antisemite începând cu 7 octombrie.
  • În Spania, manifestanții pro-palestinieni au mărșăluit către o sinagogă și au strigat "asasini".
  • Tensiunile dintre grupurile pro-Israel și pro-palestiniene au apărut pe unele campusuri din SUA, inclusiv câteva din New York, determinând oficialii universitari să întărească securitatea.
  • Comunitatea evreiască și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța lor în Statele Unite și Israel.
Image

Alte rapoarte menționează că în Germania, cazurile de antisemitism au crescut cu 240%; în Austria, cu 300%; în Africa de Sud, cu 720%; iar în Marea Britanie, cu 641%.

Evreii se întorc iarăși în Israel

Dacă până acum ai avut îndoieli că trăiești în vremuri profetice, cred că e momentul să-ți schimbi părerea.

Conform unei declarații a Ministrului Israelian al Imigrației, Israel anticipează un val mare de evrei care vor migra in Israel datorită creșterii antisemitismului la nivel global.

De ce este relevant acest lucru? Profețiile din Biblie care menționează repatrierea evreilor sunt toate legate de vremea sfârșitului.

Și să le spui: „Așa vorbește Domnul, Dumnezeu: „Iată, voi lua pe copiii lui Israel din mijlocul neamurilor la care s-au dus, îi voi strânge din toate părțile, și-i voi aduce înapoi în țara lor. Voi face din ei un singur neam în țară, pe munții lui Israel; toți vor avea un singur împărat, și nu vor mai fi două neamuri, nici nu vor mai fi împărțiți în două împărății.
(Ezechiel 37:21-22)

Mai apoi, Isaia ne spune:

Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit, și te voi strânge de la apus. Voi zice miază-noaptei: „Dă încoace!” și miază-zilei: „Nu opri”, ci adu-Mi fiii din țările depărtate și fiicele de la marginea pământului
(Isaia 43:5-6)

Nu știu exact unde se va ajunge și ce profeții se vor împlini mai departe, dar e clar că e momentul pentru noi toți, cei care credem în Isus, să continuăm a ne pregăti pentru venirea Lui pe nori, și în același timp să ne rugăm pentru pacea Israelului și a întregii lumi.