Cazul misterios al lui Novak Djokovic

Cazul misterios al lui Novak Djokovic

Pentru iubitorii de tenis, zilele astea se joacă Australian Open. De obicei, la turneuri de genul ăsta, se duc cei mai buni jucători din lume, să facă spectacol, să mai tragă câte o petrecere, ca apoi să vadă cine rămâne primul în lume la tenis, cine e al doilea și așa mai departe.

Doar că, cum încă nu am scăpat de „minunatul” Covid 19, Australienii, din dragoste pentru cetățenii lor pe care i-au închis la maxim de când s-a pornit pandemia, au dat niște legi cum că nu ai voie să intri la ei în țară dacă nu te-ai vaccinat contra Covid.

Domnul Novak, însă, s-a gândit că poate dacă demonstrează că nu are virus și se testează non-stop pe perioada cât stă în Australia, o să fie bine primit și o să fie lăsat să joace și el un meci, două. Nu de alta, dar el e cam pe primul loc în lume la jocul ăsta.

Australienii au zis că pe ei nu-i interesează dacă Novak nu are covid. "Asta e poantă veche, de Europa de est", a zis unul dintre demnitarii lor. Tot ce contează acum e să fi vaccinat, fie că ai sau nu ai virus. Cu cât mai multe vaccinuri, cu atât mai bine.

Novak a răspuns cu o scutire medicală cum că el nu are voie să se vaccineze, aprobată chiar de organizator - Australian Open. Și de aici, o adevărată dramă.

Când a ajuns în Australia, Novak a descoperit că cei de la vamă nu sunt impresionați de scutirea lui, și că i-au anulat viza. Colac peste pupăză, l-au băgat să stea frumușel într-un „hotel” care funcționează ca și centru de carantină Covid. Hotelul se numește Park Hotel Melbourne și se pare că e la modă pe la ei, prin sudul îndepărtat, să le dea de mâncare, pâine mucegăită și cu viermi. Mă rog, fiecare cu dieta lui.

Și cum era de așteptat, au intrat pe scenă și avocații! În încercarea de a întârzia expulzarea sa din Australia, Djokovic a depus o cerere de revizuire judiciară a deciziei țării de a-i anula viza. Are noroc omul - încă câteva zile minunate de repaus la hotelul mai sus menționat.

În ce privește finalul dramei domnului Novak, nu se știe ce se va întâmpla. Cred că singura șansă a lui de a participa la turneu, e ca judecătorului să-i placă tenisul și cum joacă Djokovic.

ℹ️
Update 1:
Se pare că judecătorul din cazul lui Novak i-a dat dreptate acestuia. Djokovic se antrenează acum pentru meciurile de săptămâna viitoare.
ℹ️
Update 2: 15 Ianuarie 2022
Australia i-a anulat viza a doua oară lui Djokovic. Momentan se judecă apelul jucătorului. Vom reveni cu detalii...
ℹ️
Update 3: 16 Ianuarie 2022
Tenismanul a fost expulzat după ce a pierdut lupta pentru viză în Australia.

Aștept cu interes reacția autorităților de la Belgrad când o să fie rândul australienilor să viziteze Serbia. :-)