Cel mai important lucru

3 min read
By Dox
Ajutor la nevoie

Ca și familie, ne-am făcut un obicei să citim împreună din Biblie, și apoi discutăm despre ce am citit. Săptămâna trecută am început să citim din cartea Faptele Apostolilor.

Am mai citit cartea de câteva ori până acum însă cred că este pentru prima dată când îmi dau seama cât de important a fost ca toți membri bisericii primare să răspândească Evanghelia.

Când a început prigoana în Ierusalim și primii Creștini au început să se împrăștie prin alte zone ale Iudeii și Samariei,

Cei ce se împrăștiaseră mergeau din loc în loc și propovăduiau Cuvântul.
(Fapte 8:4)

Nici prin cap nu le-a trecut să se oprească din a propovădui Evanghelia. Și nu e vorba aici doar de apostoli ci de toți credincioșii.

Și toți, afară de apostoli, s-au împrăștiat prin părțile Iudeii și ale Samariei.
(Fapte 8:1)

Semnele sfârșitului și misiunea Creștinului

Am mai scris și în alte rânduri despre faptul că mi se pare, bazat pe ce se întâmplă în lume, că trăim vremurile sfârșitului. Nu ne-am revenit bine după COVID că a început războiul in Ucraina și țările lumii se aranjează strategic după modelele pe care le regăsim în Biblie.

Pe lângă asta, evenimentele legate de COVID, vaccinuri și până la războiul din Ucraina, au fost înconjurate de o sumedenie de păreri contradictorii și campanii de dezinformare care au separat lumea într-o grămadă de tabere.

Trebuie să recunosc că și eu m-am lăsat prins în capcana de a susține sus și tare anumite păreri mai mult sau mai puțin valide, și m-am defocalizat o vreme de pe ceea ce e cu adevărat important, Împărăția lui Dumnezeu.

Citind Faptele Apostolilor, mi-am dat seama că nimic nu e mai important pentru un om decât să-l întâlnească pe Isus și să fie mântuit. Pentru creștini, e vital să continue să-l predice pe Isus și vestea bună la toată lumea. Și ăsta e de fapt cel mai important lucru.

Ce trebuie să fac?

Asta nu înseamnă că mă rup de lume, ignor tot ce e în jurul meu și intru într-o lume imaginară în care nu exist decât eu și Dumnezeu. Înseamnă mai degrabă să mă relaționez diferit la lucrurile care vin în viața mea, și să le folosesc pentru a răspândi Evanghelia.

Concret, pentru mine înseamnă să citesc mai puține știri despre COVID și efectele vaccinurilor, și să-mi folosesc timpul să citesc mai mult Biblia și să mă fac folositor lucrării Domnului.

Mai înseamnă și dezabonarea de la o grămadă de canale informative de pe Telegram despre războiul din Ucraina, și să mă opresc din a încerca să descopăr unde este adevărul despre acest război. Mai înseamnă să mă implic direct în ajutorarea refugiaților și răspândirea Evangheliei printre prieteni, familie și dacă nu sunt bariere de limbă, și printre acești oameni sărmani care au fost forțați să-și părăsească locurile natale din cauza războiului.

Împărăția lui Dumnezeu

Nimic nu e mai important decât viața veșnică, mai ales în contextul actual. Cred că devine din ce în ce mai evident că omenirea nu are nici o șansă să ajungă la pace și bunăstare de una singură.

Am văzut ce a avut de oferit lumea în ultimii ani: abuzuri, opresiune internă, minciuni și război. Asta e tot ce pot oamenii să dea. Împărăția oamenilor fără Dumnezeu e seacă și distrugătoare.

Singura speranță pentru oameni e Isus, și împărăția Lui. Mai este puțin și cred că se va da startul răpirii bisericii și apariției Anticristului. Până atunci, mai avem puțină vreme și merită să ne dăm toate silințele să le spunem la cât mai mulți despre vestea bună a Evangheliei.

Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei și le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezând-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.”
(Matei 28:18-20)