Conteaza

1 min read
By Dox
Conteaza

Conteaza cand, unde si in ce familie te nasti. Conteaza ce nationalitate si ce rude ai. Conteaza la ce gradinita te duci, ce colegi si educatori ai. La fel si cu scoala – conteaza cine te invata, ce te invata si cat te invata. Conteaza ce fel de profesori ai si cat de buna e scoala la care te duci. 

Conteaza ce muzica asculti, ce carti citesti, ce filme vizionezi. Conteaza ce si cat mananci, coneaza ce locurui vizitezi, ce vise ai, ce planuri iti faci. 

Conteaza pe cine apreciezi si parerile cui au importanta pentru tine. Conteaza la ce canal de stiri te uiti, conteaza de unde, cum si cat te informezi. 

Conteaza unde lucrezi, ce faci, cati bani faci si cum ii faci. 

Conteaza cu cine, cand si de ce te casatoresti. Conteaza daca ai sau nu copii, conteaza cum si cat timp le acorzi, conteaza ce le dai si ce nu le dai…

Conteaza cum te raportezi la cei din jurul tau. Conteaza daca judeci sau daca iubesti. Conteaza daca ajuti sau iti intorci privirea de la cel in nevoie.

Conteaza daca si cat te rogi. Conteaza cat il iubesti pe Dumnezeu si daca il asculti. Conteaza cat si daca il crezi. Conteaza daca si cat mergi la biserica.

Conteaza… totul conteaza. Fiecare clipa, fiecare decizie, fiecare zambet, fiecare lacrima. Totul conteaza. E o gluma sa-ti traiesti viata, in virtutea inertiei, crezand ca daca ignori realitatea si prezentul, viata ta va fii mai usoara.

Poti sa ingori realitatea, sa ai impresia ca daca tu nu crezi in Dumnezeu, te scuteste de consecintele alegerilor tale. Poti sa-ti creezi propriile tale subtefugii ca sa te scuteasca de vinoatie. Poti sa faci ce vrei si sa crezi ce vrei. Odata, insa, totul se va socoti, se va numara, se va trage o line si totul va fi dat pe fata.

Cat de mult, am eu nevoie, sa stiu ca totul conteaza!