O conversație cu Domnul Orban

O conversație cu Domnul Orban

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din America, Tucker Carlson, a vizitat Budapesta zilele astea și a stat puțin de vorbă cu Domnul Viktor Orban, prim ministrul Ungariei.

Tucker Carlson și Viktor Orban

In decursul acestui scurt interviu, Tucker abordează câteva subiecte foarte interesante și actuale. Se discută despre opțiunea Ungariei de a refuza migrația din țările musulmane și „problema” pe care o reprezintă Ungaria în peisajul internațional, prin definirea statului ca și un stat bazat pe valori Creștine.

Am apreciat la domnul Orban reținerea pe care a arătat-o când a fost ispitit să vorbească de rău despre vecinii Europeni care au politici diferite. De asemenea, am fost plăcut impresionat de tactul de care a dat dovadă, evitând să răspundă unor atacuri de speță joasă, venite de la actualul președinte al Americii, Joe Biden.

Mi-ar fi plăcut ca și România să fi fost parte din organizația țărilor Creștine din Europa. Observ însă în politica Românească, același stil cameleonic care și-a scos colții încă de pe vremea fanarioților.

Am aflat și noutăți legate de migrația internă din Europa. Chiar dacă am glumit pe vremuri despre o posibilă migrație din țările vestice în țările estice, în vremea de față, acest lucru nu mai este o glumă ci un fapt. Există se pare o migrație a familiilor cu valori Creștine, din țările vestice cu politici de stânga, spre acea parte a Europei Estice cu valori tradiționale Creștine.

Este interesant de observat că același lucru se întâmplă în Statele Unite. Se migrează din statele cu politici de stânga (California, Oregon, etc.) înspre statele cu orientare de dreapta, cele care susțin încă valorile tradiționale Creștine.

M-am bucurat să pot asculta acest interviu în Engleză și să pot afla direct de la domnul Orban câte una alta despre ce se întâmplă pe la vecinii noștri.