Convorbiri inainte de plecare

2 min read
By Dox
Convorbiri inainte de plecare

O convorbire imaginara cu Isus ar suna acum, inainte de plecare spre Casa, cam asa: “Alo, as dori sa vorbesc cu Isus. Isus? Ma bucur ca in sfarsit pot sa-ti aud vocea. Am auzit ca vii in curand. Voiam sa-ti spun ca poti sa vii de-acum, ca mi-am facut bagajele. Zici ca nu vom lua cu noi nimic de aici, de pe pamant? Nimic? Nici chiar masina? Da, normal ca nu luam masina, nu ne facem de ras in fata ingerilor. Cu toti caii ei putere, e o jucarie cam… demodata pentru ei. Atunci ce vom lua, casa? Nici casa!? Dar atunci mama si tata de ce s-au chinuit o viata intreaga sa faca zece camare? Dar macar contul din banca il golim inainte sa plecam, nu? Ai dreptate, am spus o prostie. Ce sa facem acolo cu banii? Computerul e si el un Pentium amarat, nu are ce cauta acolo. Dar diplomele? Da, acolo nu sunt de nici un folos. Tot ce-ti doresti e sa fiu acolo? Si eu astept sa Te vad. Si daca ma gandesc bine, nici eu nu as lua nimic care sa-mi aminteasca de pamantul acesta. Sunt gata sa las totul, dar vino, Te rog, cat mai curand!” 

O convorbire imaginara cu Isus… o reevaluare a ceea ce ni se pare important pe acest pamant… Oare ceea ce ni se pare de valoare si important are valoare si in ochii Lui? Masina, banii, averea? Nu, pentru ca acestea au fost tot timpul ale Lui. 

Cuvintele apostolului dezvaluie valoarea inestimabila in posesia careia sunt cei care-L asteapta pe Isus: Incercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decat aurul care piere si care totusi este cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos, pe care voi il iubiti fara sa-L fi vazut, credeti in El, fara sa-L vedeti, si va bucurati ci o bucurie negraita si stralucita, pentru ca vet dobandi, ca sfarsit al credintei voastre, mantuirea sufletelor voastre. (1 Petru 1:7-9) 

Credinta, iubirea si devotamentul fata de Isus – iata singurele valori importante din aceasta viata. Ai grija sa nu-ti lipseasca din bagaj! 

Autor: Rina