Credinta

Credinta

Aud vorbindu-se despre har, mai rar e drept, dar se vorbeste, mai aud vorbindu-se despre biserica, botez, jertfa mantuitoare a lui Iisus Hristos si e bine. E foarte bine. Mai rar insa despre credinta. 

De ce e atat de importanta credinta noastra? Iisus se mira de credinta unei femei, ii spune unui soldat roman ca din cauza credintei lui dorinta lui se va implini, pe mare ii cearta pe apostoli pentru putina lor credinta, dupa care potoleste vanturile si marea, vede credinta priteneilor unui slabanog si ii zice acestuia: “Pacatele iti sunt iertate”, ii spune unei femei bolnave ca „Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit.”, deschide ochii orbilor pentru ca ei crezusera in puterea lui de a vindeca, il mustra pe Apostolul Petru pentru putina lui credinta, afirma despre o femeie: „O, femeie, mare este credinţa Ta; facă-ţi-se cum voieşti.” Afirma ca: “Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cît un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici colo”, şi s’ar muta; nimic nu v’ar fi cu neputinţă.” iar apoi, o afirmatie socanta: “Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.”

E interesant sa observ cum pentru fiecare, sau aproape fiecare minune facuta de Hristos, el afirma ca nu el a facut minunea ci credinta omului in cauza a generat-o. Un alt lucru interesant e sa observ cum ucenicii de multe ori in evanghelii ii cer lui Iisus sa le mareasca credinta.

Apostolul Pavel vine mai apoi si explica in Epistola catre Romani (citez Romani capitlolul 10 versetele 9-11): “Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mîntuit. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mîntuire, după cum zice Scriptura: „Oricine crede în el, nu va fi dat de ruşine.”

Dupa toate astea, nu pot sa spun decat: “Doamne, mareste-mi credinta!” si cu toate astea, din raspunsul Domnului nu pot pricepe decat ca “marirea credintei” e responsabilitatea mea. Inchei cu un Doamne ajuta! Caci fara doar si poate, fara El nimic nu e posibil.

-Dox