Cum arată o cerere de scutire de la vaccin, pe motive religioase, în America

Cum arată o cerere de scutire de la vaccin, pe motive religioase, în America

Am călătorit în ultimii doi ani de două ori dinspre Europa înspre America și înapoi, și am realizat că „pandemia“ prin care trece toată lumea, se simte și se experimentează foarte diferit în funcție de locația fizică de pe glob.

De prin vara lui 2020, în Tennessee, statul unde am ajuns să locuim în America, n-a mai fost nevoie de mască aproape deloc, și începând cu primăvara lui 2021, aproape că nu mai știi că „bântuie“ vreo pandemie.

Se pare însă că același spirit de a impune cu forța un vaccin în Europa și Australia, a început să sufle și pe partea asta de Atlantic. Părerile, ca și peste tot, sunt împărțite în ce privește necesitatea acestui vaccin. Până nu demult însă, a fost o decizie personală a fiecăruia. Știu persoane care s-au vaccinat, și mai cunosc persoane care pentru diferite motive, nu s-au vaccinat.

Guvernul federal din America și guvernele multor altor țări, printre care și România, au început însă să folosească tot felul de mijloace coercitive pentru a determina oamenii să se vaccineze. Cea mai populară metodă e să limiteze participarea în societate a celor care nu s-au vaccinat.

În America, guvernul de stânga condus de Joe Biden, vrea să condiționeze dreptul de a lucra, în firme mai mari de 100 de persoane, bazat pe statutul vaccinării anti COVID. Aici, însă, s-au împotmolit destul de tare. Doar două zile după ce s-a publicat ordinul guvernului, ordonanța a fost deja blocată de o instanță federală pentru că din punctul lor de vedere guvernul își depășește atribuțiile legale și ordinul e în directă opoziție cu constituția Americii. Se prevede o luptă intensă în justiție pe această temă.

Sunt însă și companii private care au dreptul să pună condiții angajaților proprii, atât timp cât nu li se încalcă oamenilor drepturile garantate de constituție. Unul dintre aceste drepturi, este dreptul oamenilor de a-și trăi viața în concordanță cu credințele lor religioase.

Ideea unei scutiri pe motive religioase nu e nouă. Mulți oameni au folosit aceste scutiri care le-au fost acceptate de angajatori de multă vreme pentru diferite motive. Cunosc persoane care s-au folosit de acest instrument anul acesta pentru a refuza vaccinul COVID și a-și păstra locul de muncă. Unele companii au acceptat aceste scutiri și au răspuns pozitiv acestor cereri, altele au refuzat și oamenii și-au dat demisia.

M-am gândit că ar fi o idee bună pentru creștinii din România să parcurgă conținutul unei astfel de scutiri, pentru a vedea cum vad unii din frații lor din America vaccinul anti COVID.

Redau mai jos, o traducere a unei scutiri care îi aparține unui credincios din Knoxville, TN, de la biserica Calvary Chapel.


Explicarea scutirii religioase de la cerințele de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

Pentru cei interesați,
Titlul VII din Legea drepturilor civile din 1964 interzice discriminarea la locul de muncă pe motive religioase și se aplică în general oricărui angajator public sau privat cu 15 sau mai mulți angajați. Titlul VII este construit pe baza Primului Amendament la Constituția SUA, care interzice orice încălcare a liberei exercitări a religiei.

În conformitate cu drepturile mele ca cetățean American, pe baza titlului VII din Legea drepturilor civile din 1964, a Primului Amendament la Constituția Statelor Unite ale Americii și a altor legi statale și federale, aleg să-mi exercit dreptul de a refuza orice tratament medical, terapie sau vaccin care încalcă convingerile mele religioase sincere.  Prin urmare, nu pot primi o vaccinare SARS-CoV-2 sau orice alt vaccin ARNm sau vector viral.  În plus, îmi rezerv dreptul de a refuza orice tratament medical viitor, terapie sau vaccin care utilizează metode sau materiale care încalcă convingerile mele religioase sincere.  Acest refuz se bazează pe convingerile mele religioase profund deținute în conformitate cu dependența mea de învățăturile Sfintei Scripturi.

Biblia spune, "Deci cine știe să facă bine și nu face, acela are păcat." (Iacov 4:17). Convingerile mele sincere sunt inspirate de studiul și înțelegerea Bibliei și sunt conduse personal de Dumnezeul adevărat și viu.  Personal, sunt convins că nu ar trebui să primesc niciunul dintre vaccinurile SARS-CoV-2 disponibile în prezent, orice alt ARNm sau vaccin vector viral sau orice vaccin dezvoltat pe baza cercetărilor care folosesc celule fetale provenite dintr-un avort.

Nu este responsabilitatea mea să-mi forțez convingerile religioase personale cu privire la această chestiune asupra altor persoane, aceasta este o decizie personală pe care fiecare trebuie să o ia pentru sine, pe baza credințelor și convingerilor lor morale.  Acolo unde Biblia nu este explicită, trebuie să cercetăm Scriptura și să căutăm îndrumare de la Duhul Sfânt (Romani 8:1-30).  Dacă nu reușesc să mă supun convingerilor personale pe care Duhul Sfânt și Scriptura m-au învățat, atunci voi păcătui împotriva lui Dumnezeu.  Având în vedere acest lucru, am cercetat personal Scriptura și am căutat îndrumare de la Duhul Sfânt în luarea acestei decizii.

Biblia afirmă că trupurile noastre sunt Templul lui Dumnezeu (1 Cor. 3:16, 6:19-20, 2 Cor. 6:16-18).  Ni se poruncește să avem grijă de trupurile noastre ca Templu al lui Dumnezeu, să nu facem nimic cu el care să nu-L slăvească pe Dumnezeu (1 Cor. 6:19-20) și, cu siguranță, să nu introducem în el ceva care ar putea să-l rănească sau să-l modifice (2 Cor. 5:10, 7:1).  Efectele pe termen lung asupra sănătății, ale tehnologiei vaccinului ARNm, ale vaccinurilor vectoriale virale, ale vectorilor adenovirusului și ale vaccinurilor SARS-CoV-2 sunt în general necunoscute.

Toată tehnologia ARNm și vaccinul vector viral utilizează sistemul ARN/ADN proiectat de Dumnezeu într-un mod care cred că nu-L glorifică pe Dumnezeu și, de fapt, îl defăimează pe Dumnezeu declarând inadecvate sistemele noastre imunitare proiectate de Dumnezeu. De asemenea, tehnologia vaccinului ARNm utilizează procesele moleculare proiectate de Dumnezeu care controlează funcțiile celulare din corpul nostru. Tehnologia vaccinului ARNm modifică codul ARN care guvernează procesele celulare, "reprogramând" celulele corpului nostru pentru a îndeplini "obiective specifice de proiectare" și este folosit ca și un "limbaj de programare moleculară care... poate fi folosit pentru a rescrie aspecte largi ale funcției celulare." [1]

Acesta este, de asemenea, procesul descris de producătorii de vaccinuri, de exemplu Moderna spune: "Am dezvoltat tehnologii și metode brevetate pentru a crea secvențe de ARNm pe care celulele le recunosc ca și cum ar fi produse în organism"." Mergând mai departe, Moderna mai afirmă: "... ne-am propus să creăm o platformă tehnologică ARNm care funcționează foarte mult ca un sistem de operare pe un computer. Este proiectat astfel încât să se poată conecta și interacționa interschimbabil cu diferite programe. În cazul nostru [Moderna], "programul" sau "aplicația" este medicamentul nostru ARNm – secvența unică de ARNm care codifică o proteină." [2] Explicând unele provocări cu care se confruntă această tehnologie, Moderna spune, de asemenea, "Trebuie să aducem ARNm în țesutul și celulele vizate în timp ce ne sustragem sistemului imunitar. ... De asemenea, avem nevoie ca ribozomii să creadă că ARNm a fost produs în mod natural, astfel încât să poată citi cu exactitate instrucțiunile pentru a produce proteina potrivită." [3] Tehnologia vaccinului cu vector recombinant (vector viral) funcționează într-un mod similar, folosind un virus modificat genetic pentru a livra celulelor noastre un cod de acid nucleic proiectat de om pentru a produce o proteină spike care imită proteina spike pe virusul SARS-CoV-2. [4] Similar cu vaccinurile ARNm, vaccinul vector viral manipulează artificial celulele noastre pentru a le determina să producă o proteină proiectată care încearcă să se ascundă ca o infecție virală. [5] Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) consideră vaccinurile vectoriale recombinante, vaccinurile cu plasmidă ADN și vaccinurile ARNm ca fiind o familie comună de vaccinuri cunoscute sub numele de vaccinuri cu acid nucleic.[6] Potrivit NIAID, vaccinul Împotriva SARS-CoV-2 janssen (Johnson & Johnson) este un vaccin vector recombinant [7], care plasează vaccinul Janssen în aceeași categorie cu alte vaccinuri ARNm și ADN. [8]

Cred că Dumnezeu a creat trupul omenesc și că trupurile noastre, așa cum au fost proiectate inițial, reflectă chipul lui Dumnezeu (Gen. 1:27, Gen. 9:6, 1 Cor. 11:7). La crearea primului om, Dumnezeu a binecuvântat creația Sa și a declarat-o ca fiind "foarte bună". (Gen. 1:28-31) Trupul omenesc este, de asemenea, descris ca fiind "făcut înfricoșător și minunat" (Ps. 139:13-16). Prin urmare, nu pot permite ca procesele din corpul meu să fie folosite într-un mod care ar fi contrar designului original al lui Dumnezeu. În mod fundamental, orice "medicament" care îmi "reprogramează" funcția celulară pentru a produce o proteină proiectată de om este o modificare a corpului proiectat de Dumnezeul meu și diminuează imaginea lui Dumnezeu reflectată în creația Sa. Atât ARNm, cât și vaccinurile vectoriale virale sunt de fapt o terapie genică, prin manipularea funcțiilor genetice. ARNm și vaccinurile vector virale produse ca vaccinuri SARS-CoV-2 modifică ceea ce Dumnezeu a făcut, plasând literalmente o persoană în poziția de Dumnezeu, ceea ce este ofensator pentru mine și pentru Dumnezeul meu.

Dumnezeu a dat creației Sale un sistem imunitar adecvat și funcțional. Vaccinurile care folosesc ARNm sau vectori virali pentru a introduce un cod artificial în celulele noastre îl dezonorează pe Dumnezeu considerând creația Sa originală ca fiind inadecvată și încercând să "îmbunătățească" designul perfect al lui Dumnezeu. Din toate aceste motive, consider că ARNm și vaccinurile cu vectori virali sunt inacceptabile. Cu toate acestea, vaccinurile virale tradiționale cu virus dezactivat pot fi acceptabile, cu condiția ca acestea să nu fie dezvoltate folosind celule fetale provenite din avort. Vaccinurile tradiționale cu virus dezactivat au fost folosite cu succes de peste un secol [9] și folosesc sistemul imunitar conceput de Dumnezeu într-un mod natural, așa cum a intenționat Dumnezeu.

Un alt motiv semnificativ pentru care resping toate vaccinurile sars-CoV-2 disponibile în prezent este faptul că toate au folosit linii celulare fetale de la bebelușii umani avortați, fie în dezvoltarea inițială și / sau testarea vaccinurilor.[10] Cred, fără rezerve, că avortul este luarea intenționată a unei vieți omenești (Ps. 139:13-16; Ier. 1:5; Isa. 49:15) că, în orice alt context, ar fi considerată crimă. Luarea de viață nevinovată este strict interzisă în Biblie (Ex. 20:13; 1 Ioan 3:15; Apoc. 21:8). Mai mult, Psalmul 127:3 spune că "Copiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată." Faptul că toate vaccinurile disponibile momentan au utilizat celule care provin de la un copil avortat face ca acceptarea oricăruia dintre aceste vaccinuri în corpul meu să fie un act de neconceput.

Prin acceptarea oricărui vaccin SARS-CoV-2 disponibil în prezent, m-aș face complice la actul unui avort și/sau la încercarea de a primi beneficii în detrimentul unei vieți umane. Originile incerte ale bebelușului care este sursa liniei celulare renale HEK-293 nu atenuează preocupările grave cu privire la originea acelei linii celulare. Dacă există o șansă ca această linie celulară să fi rezultat dintr-un avort electiv, atunci nu pot lua în considerare primirea acesteia pentru că atunci aș putea beneficia de luarea unei vieți nevinovate. În plus, convingerile mele religioase sunt personale și profunde.

Nici o organizație sau un cult Creștin nu vorbește în numele meu. Prin urmare, declarațiile Institutului Charlotte Lozier, Comisia de Etică baptistă și Libertate Religioasă din Sud, Biserica Catolică, sau orice altă organizație sau persoană fizică nu au nici o autoritate în viața mea sau în luarea deciziilor mele. Autoritățile care guvernează decizia mea sunt Dumnezeul Bibliei, revelația specială a lui Dumnezeu pentru omenire prin cele șaizeci și șase de cărți ale Sfintei Scripturi, și conștiința mea.

Bazat pe toate motivele enumerate mai sus, nu voi permite, indiferent de circumstanțe, ca un vaccin ARNm,un vaccin vector viral sau orice vaccin de orice fel care a utilizat copii avortați în orice parte a dezvoltării sale să fie injectat în corpul meu. A face acest lucru cu bună știință ar fi un act intenționat de ofensă împotriva Dumnezeului meu Creator și împotriva lui Isus Hristos, Fiul Său, prin a cărui moarte (Rom. 5:8) și înviere (Fapte 2:24) am fost mântuit (Fapte 2:37-38; Rom. 6:23, 10:9-13).

Cu sinceritate,
J.M. (Am inclus doar inițialele pentru a proteja identitatea autorului)
B.S. Inginerie Mecanică
M.A. Studii biblice și teologice
Inginer profesionist înregistrat, Tennessee
Urmașul Domnului și Mântuitorului meu, Isus Hristos


 1. Kushwaha, M., Rostain, W., Prakash, S., Duncan, J. N., & Jaramillo, A. (2016). Using RNA as molecular code for programming cellular function. ACS Synthetic Biology, 5(8), 795–809. https://doi.org/10.1021/acssynbio.5b00297 ↩︎

 2. https://www.modernatx.com/mrna-technology/science-and-fundamentals-mrna-technology ↩︎

 3. https://www.modernatx.com/mrna-technology/mrna-platform-enabling-drug-discovery-development ↩︎

 4. https://www.janssencovid19vaccine.com/hcp/how-its-designed.html ↩︎

 5. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/viralvector.html ↩︎

 6. https://www.niaid.nih.gov/research/vaccine-types ↩︎

 7. https://www.niaid.nih.gov/news-events/statement-nih-and-barda-fda-emergency-use-authorization-janssen-covid-19-vaccine;
  de asemenea, confirmat de Janssen, https://www.janssencovid19vaccine.com/hcp/how-its-designed.html ↩︎

 8. A se vedea, de asemenea: http://globalhealthprimer.emory.edu/targets-technologies/viral-vector-vaccines.html; și Bull JJ, Nuismer SL, Antia R (2019) Evoluția vaccinului vector recombinant. PLoS Comput Biol 15 (7): e1006857. https://doi.org/10.1371/journal.pcbi.1006857 ↩︎

 9. Sanders B., Koldijk M., Schuitemaker H. (2015) Vaccinuri virale inactivate. În: Nunnally B., Turula V., Sitrin R. (eds) Vaccine Analysis: Strategies, Principles, and Control. Springer, Berlin, Heidelberg. https://doi.org/10.1007/978-3-662-45024-6_2. ↩︎

 10. https://www.health.nd.gov/sites/www/files/documents/COVID Vaccine Page/COVID-19_Vaccine_Fetal_Cell_Handout.pdf; și, de asemenea,
  https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/ ↩︎