Cum te vede Dumnezeu

2 min read
By Dox
Cum te vede Dumnezeu

Te-ai simțit vreodată dezamăgit și dezgustat de tine însuți după ce ai cedat unei ispite? Ai simțit că nu mai ești bun de nimic și că viața ta de Creștin pare falsă, după ce ai dat-o în bară în relațiile tale cu cei din jur?

Când nu-l ascultăm pe Dumnezeu și urmăm îndemnurile firii noastre pământești, e tentant și ușor să ne imaginăm că Dumnezeu simte și ne vede pe noi așa cum ne vedem noi înșine. Am putea crede că Dumnezeu e nervos și dezgustat de noi, și că poate nici măcar nu ne mai iubește.

Din fericire însă, lucrurile stau altfel.

În cartea Ieremia, Dumnezeu le transmite un mesaj celor din poporul Israel:

Căci Eu știu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.
(Ieremia 29:11)

Mesajul acesta le-a fost transmis de Dumnezeu celor din Israel când erau captivi in Babilon, după ce au fost pedepsiți de Dumnezeu pentru păcatele lor. Ei au ales să slujească idolilor popoarelor din jur în loc să fie credincioși lui Dumnezeu, și ca urmare, Dumnezeu a îngăduit ca ei să fie duși ca și robi în Babilon. Într-un fel, era normal ca ei să creadă că Dumnezeu era supărat pe ei.

Profetul Ieremia însă, le-a adus aminte că gândurile lui Dumnezeu pentru copii lui sunt întotdeauna de pace. Acest principiu nu se aplică doar poporului Israel ci și nouă, celor care credem în Isus Cristos.

Dumnezeu te iubește și gândurile lui pentru tine sunt de pace. Chiar dacă treci prin experiențe neplăcute, Dumnezeu va folosi aceste circumstanțe pentru a-și aduce la îndeplinire planul Lui cu privire la viața ta.

Este extrem de important sa nu uităm că dragostea lui Dumnezeu pentru noi este neschimbătoare. Dumnezeu nu ne iubește ca un om. Dragostea lui este perfectă.

L-ai dezamăgit pe Dumnezeu azi? El nu te-a dezamăgit. Dragostea lui a fost la fel ieri, e la fel azi și va fi la fel și mâine.

Apostolul Pavel ne spune în Romani 8:38-39:

Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălțimea, nici adâncimea, nici o altă făptură (Sau: zidire.), nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

Sper ca aceste gânduri să-ți aducă mângâiere și încurajare. Indiferent prin ce situații treci, gândurile lui Dumnezeu pentru tine sunt întotdeauna de pace și dragoste. Încrede-te în El și în dragostea Lui neschimbătoare.