De unde incepe internetul?

1 min read
By Dox
De unde incepe internetul?

De unde incepe internetul? Dar mai bine-zis ce intrebare e asta? Pai cum ce intrebare… de unde incepe pentru tine internetul? Cand te pui la computer, si te “log-on”, care este primul lucru pe care-l faci? Iti verifici emailul, te log-ezi pe messanger, sau te duci la un site anume? Dar totusi, ce intrebare e asta? 

Sa ma explic. Eu vad internetul ca pe o “tara”. Un fel de zona in care intri in special sa comunici sau sa te informezi. Sau amandoua. Daca te gandesti putin la tine, la modul in care faci asta zilnic, ai sa observi niste tipare de intrare in aceasta zona. Acestea difera de la persoana la persoana si uneori de la zi la zi. In general, insa, putini intra intr-un mod constient in aceasta zona. Viteza cu care poti trece de la o pagina la alta, de la un subiect la altul, de la o atmosfera la alta, fura din acel timp vital de filtrare. Cand toate sunt “la un click distanta” nu mai ai putere sa filtrezi tot ce iti deschizi pe ecran. Si pentru cei care nu folosesc Firefox, lupta este si mai dura din cauza invaziei de pop-up-uri si alte soiuri de reclame nedorite pe care le ingaduie Internet Explorer.

Am pus intrebarea asta, in primul rand pentru mine si apoi pentru voi. Imi aduc aminte de vremurile in care conexiunile la internet erau slabe. Era enervant, foarte enervant sa astepti minute in sir sa-ti poti verifica emailul, dar era bine pentru ca aveai timp sa filtrezi. Sa rumegi reclamele la care esti expus, informatia pe care ai citit-o, etc. 

Nu-mi doresc nicidecum o viteza mai mica! Doamne fereste! Dar imi doresc, ca din cand in cand, sa pot face cate o oprire, sa ies din goana nebuna a click-urilor, si sa pot reflecta la ce am fost expus. 

De unde incepe internetul pentru tine? Unde se continua calatoria ta virtuala? Unde si cum se termina ea?