Dis de dimineață

2 min read
By Dox
Dis de dimineață

Mi-am pus ieri ceasul să sune la șase jumate dimineața, ca să apuc să citesc din Biblie înainte să îmi încep ziua de lucru. M-am culcat pe la unșpe aseară, pentru că am venit tarziu de la un concert cu Newsboys United (trupa nouă reunită cu trupa veche).

Cand să parchez aseară, din cauză că la complexul de apartamente unde locuim, se fac lucrări de întreținere la drum, n-am găsit nici un loc unde să parchez mașina – o mare parte din parcări au fost blocate. Mi-am lăsat familia să intre în casă si am început să conduc încet, prin zonă, în speranța găsirii unui loc. După ce m-am prins că nu am unde parca, inspirat de niște vecini, am parcat cu chiu cu vai, intre două mașini, într-un loc, de obicei interzis.

Pe la cinci dimineața, însă, am auzit ca prin vis, un sunet enervant de claxon. Cineva și-a pus în gând să dea deșteptarea la toată lumea și apăsa de zor pe claxonul mașinii. Buimac, îmi aduc aminte de ieri, sar la gam să văd dacă nu cumva mă claxonează pe mine, și apoi mă relaxez. Nu pe mine mă claxonează. Se pare că nu încurc pe nimeni.

Mă uit la ceas, cinci și trei minute. Adio somn. Îmi dezactivez alarma de șase jmate, și încep să zâmbesc. Poate că așa a trebuit să fie, să încep mai repede cu cititul.

Mă pun pe citit, începând să savurez liniștea și claritatea Cuvântului. Apoi ajung aici:

“Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi.””

‭‭Galateni‬ ‭5:14‬

Intersant, nu?

Îmi dau seama acuma că nu a fost deloc la întâmplare claxonul. Am avut nevoie de timp pus de-o parte, ca să stau să meditez la asta.

Ce înseamnă să-mi iubesc aproapele (soția, copiii, vecinul cu claxonul, frații de la biserică, funcționarii publici cu care mai interacționez, colegii de serviciu, etc.)?

Ca pe mine însumi…

Ce scurtă propoziție dar cu câtă greutate. Îmi vine să mă duc înainte cu cititul dar rămân fixat pe textul care acum se uita la mine, drept in ochi, și mă răscolește.

Să iubesc, ca pe mine. Să mă uit în jur și când imi vine să arăt cu degetul, să arăt cu degetul înspre mine. Ce bland aș fii atunci. Plin de compasiune și înțelegător – așa cum sunt cu mine.

Să trec cu vederea, să am răbdare, să încurajez… ca pe mine.

Doamne, ai te rog milă de… mine. Da, să am și eu milă. Pune te rog, Doamne, această dragoste care vine de la tine, în inima mea și ajută-ma te rog, să fiu nu doar un cititor al Bibliei, ci și un împlnitor al ei.