Domnul a jurat și nu se va răzgândi

Domnul a jurat și nu se va răzgândi
Photo by Greg Rakozy / Unsplash

Astăzi dimineață am citit din Psalmul 110, un psalm profetic, în care David îl descrie pe Isus, la a doua venire, când El va conduce destinele întregii lumi, de la Ierusalim, în timpul domniei de o mie de ani.

El va fi Judecătorul neamurilor, El va hotărî între un mare număr de popoare, așa încât din săbiile lor își vor făuri fiare de plug și din suliţele lor, cosoare: niciun popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia și nu vor mai învăţa războiul.
Isaia 2:4

Este un psalm scurt peste care de multe ori am trecut foarte repede și superficial. Astăzi în schimb, cuvintele de mai jos m-au făcut să mă opresc și mi-au produs o bucurie enormă.

Domnul a jurat și nu-I va părea rău:„Tu ești preot în veac, în felul lui Melhisedec.”
Psalmul 110:4

O altă traducere, face și mai clar versetul de mai sus:

The LORD has sworn
and will not change his mind,
“You are a priest forever
after the order of Melchizedek.”
Psalmul 110:4 ESV

Toate planurile lui Dumnezeu în ce privește mântuirea noastră (preoția lui Isus după felul lui Melhisedec), domnia lui Isus (toiagul de cârmuire a lui Isus) și judecata finală (versetul 6), se vor întâmpla, 100% sigur. E atât de sigur încât Dumnezeu se jură că așa va fi.

În vremurile de acum, când parcă toate temeliile lumii se zguduie și nimic nu mai e sigur de la o zi la alta, acest psalm a fost o gură de aer curat pentru sufletul meu. M-am simțit încurajat și împrospătat la gândul că, indiferent de cât se străduie oamenii și/sau Satan, să-și facă de cap și să chinuie lumea cu șiretlicurile lor, tot Dumnezeu e cel care are ultimul cuvânt.

Photo by Mike Enerio / Unsplash

Pentru cei care cred și așteaptă a doua venire a lui Isus ca și Domn si Rege, acest psalm le oferă optimism și motive de bucurie. Pentru cine însă nu-L cunoaște pe Isus sau care Îi ignoră chemarea, aduce o veste extrem de proastă.

Jurământul lui Dumnezeu înseamnă că sigur și celelalte evenimente descrise în Biblie sunt adevărate și se vor împlini, 100% sigur.

Dacă ideea că Isus va reveni în curând îți dă fiori și te face să te simți inconfortabil, sau ți se pare o idee neconvenabilă, te sfătuiesc cu drag să îți reconsideri viața și prioritățile.

Lucrurile încep să devină din ce în ce mai clare. Dispare și zona gri din Biserică și din societate. Fiecare hotărâre, te va apropia de Isus sau te va îndepărta de El. Fiecare hotărâre pe care o iei, îți va demonstra fie încrederea în El fie încrederea în lume și sistemul ei. Cu fiecare hotărâre, te vei întări pe calea crucii, sau vei aluneca și vei deveni un anonim, în marea mulțime care se îndreaptă spre judecata lui Dumnezeu, pe calea largă a păcatului.

Destinul lumii și al sistemului ei este hotărât din veșnicie și îi aparține lui Dumnezeu. Nimic nu poate schimba acest lucru.

Destinul tău, însă, este determinat de alegerea ta și nu cred că există un timp mai oportun să îți reconsideri opțiunile pentru viața veșnică, decât acum.

Tot ce trebuie să faci este scris in Biblie:

„Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri și pentru toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.”
Faptele Apostolilor 2:38-39