Draga necunoscuta X

2 min read
By Dox
Draga necunoscuta X

Iti scriu pentru prima data pentruca am simtit nevoie sa te anunt ca sunt bine si ca astept momentul cand te voi afla. Nu stiu daca va ajunge candva la tine aceasta scrisoare, dar in drumul ei spre tine as vrea sa fie vazuta si de alte necunosute X si necunoscuti Y.

Eu sunt acea necunoscuta Y din ecuatia ta, dar as putea spune ca sunt chiar ecuatia insasi, caci ea ma formeaza si sunt o parte din ea. Ma lupt cu ecuatia asta de 20 de ani, sunt atatea necunocute, atatea metode pe care trebuie sa le folosesc, atatea principii si nu mi-e deloc usor. Nici tie nu cred ca ti-e usor, sunt sigur de asta. Probabil ca mereu privesti in ecuatia ta la acea necunoscuta Y, te intrebi cum sa o afli, cand va fi momentul, la ce te va ajuta…toate intrebari pe care mi le pun si eu.

In ecuatia mea esti tu, necunoscuta X, dar si multe alte necunoscute de toate felurile. Eu o ecuatie, tu una! Sunt sigur ca nu vei reusi sa gasesti toate raspunsurile.Sunt sigur ca fara mine, necunoscuta Y, multe alte necunoscute sunt imposibil de aflat. Dar te indemn sa privesti prima data la conditiile de existenta, ai grija sa afli daca toate necunocutele isi au rostul, nu pierde timpul incercand sa le rezolvi direct, pune conditiile de existenta mai intai, te rog! Vezi de ce existi, pentru cine, de ce si cum! Pune la punct aceste aspecte si apoi totul va decurge mai usor.

Iti dau un sfat, incearca sa simplifici ecuatia, pune totul sub un numitor comun, numitorul sa fie Dumnezeu. Dar nu Il elimina, sa nu faci aceasta greseala , e indicat in matematica, dar in practica nu merge! Atatea milione de ecuatii au ramas nerezolvate pentru ca au eliminat numitorul, sa nu facem si noi la fel!
Apoi te rog sa nu uiti ca esti o necunoscuta cu zecimale, sa nu eziti sa recunosti asta, ai nevoie de alte zecimale ca impreuna sa formeze un intreg, iar zecimalele acelea sunt doar la mine.

Poate ca ai incercat pe ciorna sa afli necunoscuta Y, nu stiu! Poate chiar de mai multe ori. Mai ai rabdare, mai astepta, rezolva te rog alte necunocute, cunoaste-te pe tine, rezolva tot ce se poate fara mine. Si iti spun asta pentru ca asa ne va fi mai usor cand ne vom gasi una pe cealalta! Vom forma o alta ecuatie, da! Una noua!Fara valori nesemnificative si surplusuri care ne-ar ingreuna procesul. Tu , eu si mii de alte necunoscute, unele aduse din ecuatiile vechi, altele formate nou. E ceva normal, e matematic, necunoscute vor fi si le vom rezolva impreuna. Eu voi incerca sa vin cu cat mai putine, asa poti incerca si tu.

Draga mea necunoscuta X, inchei aici, daca va ajunge la tine ce am scris nu stiu, ramane si asta o necunoscuta. Primeste cu incredere ce te-am invatat, asteapta cu rabdare, munceste si crede, caci Numitorul comun ne va face compatibili unul pentru celalalt si vom avea o ecuatie echilibrata, unde semnul de egalitate va fi intre noi si relatia noastra, mai mult decat matematica.
Sa fii iubita!

ps: oricare ai fi necunoscuta X al altui Y, daca te gandesti la Y a ta,trimite si tu o scrisoare catre ea, ajuta-ne pe noi Y sa fim mai eficienti! nu stiu cum… poate ca tu stii cum

Autor: Sebastian