El este aici

2 min read
By Dox, Anna N
El este aici

Societatea modernă se luptă pentru a-L ține pe Dumnezeu cât mai departe de oameni. E ca și cum își dorește să scape de prezența lui Dumnezeu.

Copiii nu au voie să se roage în școli, iar la serviciu, Doamne ferește să-L menționezi pe Isus sau pe Dumnezeu că te cheamă personalul de la resurse umane și te pun să faci cursuri de spălare pe creier, ca nu cumva să rănești sentimentele celor din jur.

În general, oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu cred că e mai bine să fii în afara prezenței Lui, pentru că pot face ce le taie capul. Ce nu-și dau seama însă, e că într-o lume fără limite, toți ar avea aceleași drepturi și în condițiile în care fiecare ar face ce vrea, nimeni nu ar rezista prea mult în viață.

În încercarea de a descrie gloria viitorului Israel, Ezechiel scrie:

…Și din ziua aceea, numele cetății va fi: „Domnul este aici!”
Biblia, Ezechiel 48:35

Ezechiel nu își poate imagina un loc mai glorios decât cel în care Dumnezeu e acolo, prezent.

Pentru că Dumnezeu este aici, avem speranță, putere și încredere. Fără El, suntem destinați întunericului.

Și chiar dacă Dumnezeu este întotdeauna prezent, este „aici”, noi uneori uităm de acest adevăr. Și când uităm, avem tendința de ne lăsa amăgiți de ispite, și cădem în păcat.

Asta se întâmplă și când începem să fim disperați din cauza circumstanțelor care ne copleșesc.

În aceste momente avem nevoie cel mai mult să ne aducem aminte și să conștientizăm prezența lui Dumnezeu în viața noastră.

Această conștientizare ne va ajuta să-i rămânem credincioși lui Dumnezeu și ne va ajuta să nu mai disperăm ci să fim puternici în situațiile grele din viețile noastre.

Cultivă această conștientizare a prezenței lui Dumnezeu. Adu-ți aminte de Cel care a promis ca va fi cu noi și când suntem pe culmile succesului, și când trecem prin valea plângerii.

Fie ca prin puterea Lui, Dumnezeu să a ne aducă aminte că El este prezent în viața noastră tot timpul și că atunci când ne ridicăm privirea la El, problemele și ispitele devin tot mai mici și mai ușor de îndurat. Mai mult,

Știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Biblia, Romani 8:28)

Nu doar că Domnul e cu noi prin toate dar El poate să răstoarne situații care par fără ieșire în favoarea credincioșilor, să schimbe răul în bine pentru copiii săi.

Dumnezeu să te binecuvânteze!