Florida, răceala și ardelenii

Florida, răceala și ardelenii

Ne-am mutat în America acum mai bine de 10 de ani și ne-am plimbat dintr-o parte în alta, până când Domnul a făcut o minune și ne-am stabilit în Tennessee, într-un loc în care au venit până la urmă aproape toate rudele noastre din America.

A fost unul dintre acele lucruri imposibile pentru care ne-am rugat toți, și Dumnezeu în mila Sa ne-a răspuns pozitiv.

Dar, așa cum ne șade bine nouă oamenilor, sau mai degrabă cum nu ne șade bine, nouă creștinilor, când am început să dau de greu în locul în care m-a adus Domnul, am început să bag de vină și să cârtesc.

În Tennessee, unde stăm acum, am început să dezvolt niște simptome de alergie, și se pare că zona asta, chiar dacă este un loc foarte frumos, e la intersecția dintre clima subtropicală și clima temperată - un loc ideal pentru alergii. 😀

În primul an de stat aici, a fost bine. Al doilea an a fost binișor. Acum, în al treilea an, au venit furtunile ca niciodată în această primăvară. Ne-au stricat un gard și ne-a suflat și câteva țigle de pe acoperiș. În plus, alergiile au început să se simtă din ce în ce mai tare.

Și hopa și ispita cu cârtitul. Am început să încep iar să bag de vină locului în care printr-o minune, Dumnezeu ne-a adunat pe toți.

Vacanța din Florida

Înainte să ne mutăm în Tennessee, am stat în Florida câțiva ani și chiar dacă abia am așteptat să mă mut de acolo din cauza căldurilor interminabile, umidității excesive și uraganelor, se pare că trecerea timpului mi-a șters anumite amintiri și am început să mă gândesc iar cu drag la Florida 😀

Ei bine, am avut ocazia să plecăm pentru o săptămână în vacanță în sudul Floridei, la 30 de minute de Miami, și nici n-am stat pe gânduri.

După ce am condus 14 ore și ne-am cazat la hotel, am zis, gata! Florida de sud e un loc minunat. Nici vorbă de alergii aici, e cald și bine, bate briza oceanului Atlantic, ce mai! E minunat!

Dar, odată ajunși aici, am avut o durere așa de mare la picior, că de abia am putut călca pe el câteva zile.

Și în sfârșit vine miercuri dimineața și mă simt excelent. Durerea de picior a dispărut ca prin minune! Am mulțumit Domnului și ne-am dus la ocean.

După o baie bună în apele calde ale Atlanticului, a venit pe plajă un vânt rece și tare, că până ne-am dezmeticit noi bine, ne-a prins o răceală soră cu moartea.

Joi am dus-o dus-o atâta de rău, încât am apelat la medicamente și ne-am petrecut restul vacanței în pat, la odihnă și recuperare.

Mesajul Domnului

Citim în Biblie acum cu familia cartea 1 Samuel, și am ajuns la partea în care aflăm despre David că fuge de Saul și se oprește la Ahimelec, preotul din Nob, de la care cere de mâncare și sabia lui Goliat.

David îl minte pe Ahimelec spunându-i că Saul l-a trimis într-o misiune specială și n-a avut timp să-și ia mâncare și arme.

Rezultatul direct al minciunii lui, a fost că Ahimelec a fost omorât de Saul, împreună cu tot clanul lor - 80 de preoți au fost omorâți în aceeași zi! Bineînțeles, acțiunea finală, fatală, a făcut-o Saul. Dar David, prin alegerea lui de a minți, a generat toată treaba asta.

Stând așa la orizontală și având timp suficient de cugetat, mi-am dat seama ce mare greșeală am făcut. Am încercat și eu ca și David să mă gândesc la o rezolvare din punctul meu de vedere, uman.

În cazul meu, am ignorat faptul că Domnul m-a pus printr-o minune, aproape de familie, și mi-am făcut iar planuri să mă mut în Florida. În loc să mă rog Domnului, să mă smeresc, să caut voia Lui, am început să iau decizii singur, bazate pe înțelepciunea mea. O rețetă numai bună de eșec!

Mi-am zis apoi, așa, stând în pat: Doamne, iartă-mă, pentru că și mie îmi este atâta de ușor să ignor minunile Tale în viața mea. Ignor mesajul Tău și aleg să acționez după înțelepciunea mea.

Cum vorbește Dumnezeu?

Mie îmi vorbește Domnul din Biblie când mă rog ca să mă umple de înțelepciune prin Duhul Lui cel Sfânt. Totul se întâmplă foarte natural.

Duhul Sfânt m-a îndemnat să-mi cer iertare că sunt un mare comentator și mă plâng prea repede, cam de orice. Imediat când mi se întâmplă ceva rău, oricât de mică e problema sunt gata să devin nemulțumit.

Domnul mi-a mai arătat că nu Florida mă vindecă de boli și nu aerul oceanului dă vindecare, ci Creatorul lor. În Domnul este nădejdea și  ajutorul meu. El mă scapă de nevoi, nu planurile inteligente pe care le creez.

Concluzie

Îndemnul meu pentru voi, din pățania mea, este să nu cârtiți.

Când Domnul face minuni în viața ta și chiar și când nu face, mai ales când nu face, alege să fii credincios și să aștepți un semn de la Domnul înainte să faci alegeri. Prin Cuvântul Lui, printr-o predică, o încurajare, o experiență, un cântec spiritual etc., Dumnezeu îți va vorbi.

👋
Și când Dumnezeu ne vorbește, treaba noastră este să ascultăm.

Și crede-mă că mă bucur foarte mult am trecut prin experiența asta.

Știi de ce? Pentru că Dumnezeu mi-a captat toată atenția. Dacă aș fi fost sănătos, n-aș fi avut niciodată timp să fac toate conexiunile astea, și să am un timp atât de special cu Domnul.

Așa că, mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Toate lucrurile.

Și slăvit să fie Domnul că El poate să ia toate lucrurile astea care par rele, și să facă din ele ceva minunat.

Aștept cu drag să vină momentul în care o să ajungem în Cer și Domnul o să-mi arate nu doar momentul ăsta, dar toate acele momente grele, prin care a trebuit să trec, ca să mă apropii mai mult de El.

Și în loc să întrebăm acum, „de ce”, mai bine să ne încredem în El și să spunem și altora vestea bună. Și știi ceva? Asta e cel mai important. Asta e treaba fiecărui creștin! Lumea arde, să le spunem și altora despre Domnul.

Ah, și încă o chestie! Când treci printr-o boală, nu-i așa că sună din ce în ce mai bine promisiunea Domnului de a fi transformați ca într-o clipire, când ni se vor da trupuri de slavă?

Aleluia, abia aștept!

Îți doresc multa sănătate si multa ințelepciune. Dumnezeu, să te binecuvinteze.