Înainte să-ți vaccinezi copilul, citește asta te rog.

5 min read
By Dox
Vaccinare COVID pentru copii

Există multă confuzie despre vaccinurile împotriva COVID și vreau să te ajut să înțelegi ce înseamnă asta pentru copilul tău. M-am străduit să caut informații din multe surse, ca să te ajut să-ți faci o idee personală despre acest subiect.

audio-thumbnail
Înainte să-ți vaccinezi copilul, citește asta te rog (Articol Audio)
0:00
/6:46

Câți copii se infectează cu COVID și cât de grav sunt afectați

Conform datelor oficiale (Noiembrie și Decembrie) din Statele Unite și Europa (CDC și ECDC), numărul de infectări și spitalizări  în rândul copiilor a crescut față de anul trecut dar e relativ mic. Legat de spitalizări, avem în medie între zero (!!!) și 1 caz pe săptămână la 100,000 de persoane.

Severitatea COVID-19 rămâne rară în rândul copiilor (din 65 800 de cazuri de COVID-19 simptomatice notificate la copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, raportate din 10 țări UE/SEE în perioada în care a dominat varianta B.1.617.2 (Delta), 0,61% au fost spitalizate și 0,06% au necesitat asistență în unități de terapie intensivă (UTI)/asistență respiratorie).

Chiar dacă varianta Omicron va infecta o mare parte a populației, inclusiv copii, șansele ca un copil cu vârsta între 5 și 11 ani să ajungă la spital sunt minime. Din datele de mai sus reiese faptul că in toată Europa, în perioada când Delta era varianta dominantă (simptome mult mai intense și grave decât la varianta Omicron), doar 40 de copii au avut nevoie de asistență la terapie intensivă. Din nefericire, ECDC nu precizează câți dintre acești copii au avut și alte probleme de sănătate.

CDC (echivalentul ECDC din America) are următoarele date statistice despre copii internați la urgență:

  • 68% dintre ei au suferit de alte afecțiuni medicale înainte de a contacta COVID
  • Cele mai frecvente afecțiuni medicale preexistente au fost bolile pulmonare cronice (în principal astm) și obezitatea
👋
În concluzie, un copil sănătos are șanse foarte mici să ajungă în spital din cauza COVID și are șanse infime să ajungă cu probleme grave la terapie intensivă.

Ce protecție oferă vaccinurile pentru copii

E greu să evaluăm cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva COVID la copii, din cauză că nu sunt foarte multe date. Putem însă extrapola din datele care sunt publicate până acum, legate de eficiența vaccinurilor la adulți.

Într-un studiu publicat în 19 Ianuarie, 2022 CDC trage concluzia că imunitatea naturală protejează mai bine împotriva tulpinii Delta a virusului COVID-19 decât un vaccin.

În ce privește varianta Omicron, se pare că vaccinurile existente până acum nu oferă o protecție adecvată. De exemplu, Israel, una dintre cele mai vaccinate țări din lume, unde sunt deja oameni care au primit și al patrulea rapel, la momentul scrierii articolului era țara cu cel mai mare număr de infectări cu COVID, pe cap de locuitor, din lume.

👋
În concluzie, vaccinurile actuale sunt ineficiente în a preveni infectarea și răspândirea virusului COVID.

La ce efecte secundare te poți aștepta după vaccin

Vaccinurile împotriva COVID au fost asociate cu efecte secundare grave la copii, inclusiv inflamații ale inimii și alte probleme cardiace care le pot pune în pericol viața. Un studiu britanic recent a constatat că miocardita, o formă de inflamație a inimii, este mai frecventă la bărbații tineri în urma vaccinării decât în urma virusului în sine și că miocardita post-vaccinală poate fi mai mortală decât alte tipuri de afecțiune.

De asemenea, au fost raportate numeroase decese la copii la scurt timp după injecții. Luna trecută, o fetiță în vârstă de trei ani din Argentina a murit din cauza unui atac de cord a doua zi după ce a primit o injecție COVID necesară pentru a intra la grădiniță.

De asemenea, un băiat de 15 ani din California, fără afecțiuni de bază, a murit anul trecut din cauza unei cardiomiopatii de stres, la două zile după a doua injecție Pfizer, urmând un incident similar în Michigan. Iar în Texas, un tânăr de 16 ani a murit la cinci zile după prima sa doză de injecție Pfizer în aprilie, suferind de o inimă mărită de două ori mai mult decât în mod normal, a declarat tatăl său.

Potrivit unor studii recente, adolescenții sunt deosebit de expuși riscului. Un studiu realizat în noiembrie în Hong Kong a estimat că unul din 2.680 de băieți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani va dezvolta o inflamație cardiacă în termen de două săptămâni de la o a doua injecție Pfizer. Un articol al cercetătorilor israelieni din luna următoare a estimat riscul la unul din 6.600 pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani vaccinați cu Pfizer.

VAERS, un sistem de urmărire a leziunilor provocate de vaccinuri gestionat în comun de Centrele pentru Controlul Bolilor și de Food and Drug Administration, a raportat zeci de cazuri de copii care au murit la câteva zile după vaccinare.

👋
În concluzie, vaccinurile par nu doar să fie inutile pentru copii dar pot dăuna grav sănătății acestora.

Se merită să îți vaccinezi copilul?

Nu am nici o rezervă pentru răspunde cu NU la această întrebare. Nu sunt anti-vaxxer cum le place la unii să îi catalogheze pe cei care refuză acest „vaccin”. Sunt vaccinat și eu, și copii cu aproape toate vaccinurile recomandate, exceptând vaccinul COVID.

Am trecut recent prin boală cu toată familia extinsă (vârste între 4 ani și 70 de ani) și ne-am revenit cu toții fără probleme, fără vaccin și fără mers la spital, doar cu tratament medical acasă adecvat fiecărui caz.

Nu ne-am vaccinat și nici nu intenționăm să o facem, pentru că, după cum reiese din articol, după ce am săpat peste tot după informații din toate sursele posibile, mi-am dat seama că majoritatea dintre noi, nu avem nevoie de nimic altceva decât de imunitatea naturală ca să-i facem față acestui virus.

Sper ca acest articol să aducă puțină lumină și să te ajute să te decizi să nu-ți expui copilul la pericole inutile, administrând o terapie experimentală dăunătoare.

Surse: