La revedere 2015

2 min read
By Dox
La revedere 2015

La revedere 2015. La final de 2014 te-am privit cu speranță și nerăbdare. Da, păreai atât de proaspăt, atât de tentant și promițător. Mai ții minte ce s-a întâmplat in 2014? Nu știu cum ești tu, dar eu nu prea mai țin minte mare brânză din anul trecut. Eh, dacă mă strădui puțin cred ca reușesc să-mi amintesc…

Trecerea dintre ani, chiar daca e doar pe hârtie, resetează parcă ceva în interiorul nostru, și parcă ne resetăm și noi, ca într-o dimineață de 365 de zile.

Ce fain că se resetează – mintea face un măreț back-up și pune la catastif ce-a fost și se pregătește zglobie pentru anul nou.

Obișnuiam să-mi fac planuri, să programez și să incerc să mă țin de asta un an întreg. Zic obișuniam că am cam lăsat-o baltă de ceva ani buni. Mai fac planuri dar nu atât de mărețe și nici atât de lungi… sau cine știe, unele mai lunigi…

E interesant însă, că tot e vorba de planuri, ce n-am planificat să învăț și totuși am învățat.

Am învățat că e mai bine sa fii mulțumit decât nemulțumit; e mai înțelept să te bucuri de ce ai decat sa fii trist pentru ce nu ai.

Am mai învățat că dacă am ocazia să-mi îmbrățișez parinții să o fac, pana mai am pe cine îmbrățișa.

Banii costă prea mult timp și că adunatul de amintiri de mai depreț decât adunatul de lucruri.

Am învățat că daca Dumnezeu te pune într-un loc, nu e bine să te plangi de locul respectiv ci mai degraba caută să vezi ce ai de facut acolo. Daca nu gasesti nimic, bucura-te de o pauză binemeritată. Uneori și pauzle fac parte din Plan.

Nu e bine să te încrezi în oameni dar e bine să le dai credit și să faci ce ține de tine să trăiești în pace. Am mai învățat însă că nu merită sa insiști ca să te înțeleagă toata lumea. E OK sa fii din când în când și un geniu neînțeles 🙂

Am mai învățat că e foarte sănătos să nu mă iau prea în serios, și că e OK să mai fac glume pe seama mea.

O carte e mult mai bună decât un film dar și un film bun e mai bun decât o carte proastă.

Sunt curios ce va veni anul viitor, unde voi ajunge, cu cine mă voi întâlni și de ce peripeții voi mai avea parte. Un lucru însă e sigur – stau liniștit pentru că am încredere in Dumnezeu.