Mai sunt 50 de zile și murim toți...

14 min read
By Dox
Iarba arzând

Profeții moderni au prezis dezastre climatice și de mediu încă din anii 1960 și continuă să facă acest lucru și astăzi. Niciuna dintre prezicerile apocaliptice cu date limită până în prezent nu s-a adeverit.

Cuprins

Ceea ce urmează este o colecție de previziuni absurde, făcute de persoane marcante din domeniul guvernamental și științific.

Mai mult decât o simplă subliniere a predicțiilor eșuate, această colecție arată că autorii predicțiilor apocaliptice eșuate sunt adesea persoane care ocupă poziții respectate în guvern și în știință.

Deși astfel de predicții au fost și continuă să fie raportate cu entuziasm de către o presă dornică de titluri senzaționale, eșecurile nu sunt de obicei publicate. Să ne aducem însă aminte că pe vremea lor, lumea i-a băgat în seamă și unele țări chiar și-au schimbat politicile sociale bazate pe aceste predicții false.

Modelele Climatice

Majoritatea predicțiilor climatice, sunt bazate pe modele teoretice care nu și-au dovedit încă eficacitatea. Până și predicția traseului unui uragan e un mister de la o zi la alta și multe din modelele folosite în predicție dau rezultate false.

Dacă o predicție la un eveniment în desfășurare e atât de dificilă, cu toate că se prelucrează date despre acel eveniment aproape în timp real, imaginează-ți marja de eroare la predicții în care toate datele care se pun în sistem pentru a fi procesate, sun presupuneri mai mult sau mai puțin bazate pe adevăr sau date istorice.

Modele de predicție a unui uragan

Îți poți acum imagina cât de ușor e să folosești un model climatic pentru viitor, și să ajungi la un rezultat dorit, care să susțină o teorie sau alta.

Prin asta, nu spun că toate studiile sunt rău intenționate, ci doar spun că, predicția climei nu este o știință exactă.

Seceta din 2022

Înainte să încep cu lista din anul 1967, vreau să pun în context felul în care se prezintă mai nou lucrurile. Dacă e secetă, sunt schimbări climatice. Dacă plouă prea mult, la fel. Dacă se ridică puțin temperaturile peste „normal”, iarăși e din vina „schimbărilor climatice”. Nu contează că e frig sau cald, suntem programați să ne fie frică de orice schimbare și este un interes crescut să ne facă să uităm că am mai trăit așa ceva.

Ca și creștin, nu cred în schimbări climatice generate de om. Sunt convins că poluarea ne afectează parțial activitățile, dar nu cred că per ansamblu, omul poate schimba radical clima sau că Dumnezeu e prins pe picior greșit de industrializarea modernă și nu are soluții pentru asta.

Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc! Căci El l-a întemeiat pe măriși l-a întărit pe râuri.
(Psalmul 24:1-2)

Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului și toată oștirea lor, prin suflarea gurii Lui. El îngrămădește apele mării într-un morman și pune adâncurile în cămări. Tot pământul să se teamă de Domnul!Toți locuitorii lumii să tremure înaintea Lui!
(Psalmul 33:6-8)

Blestemat fie omul care se încrede în om şi îşi face sprijin din trup omenesc şi a cărui inimă se depărtează de Domnul.”
(Ieremia 17:5)

Ca și fost student la geologie, mă umflă râsul și plânsul când îmi dau seama că oamenii și-au uitat trecutul relativ recent și renunță la adevăr (date, măsurători, etc.) și se bazează pe teorii, presupuneri și pe... politicieni!

Să revenim însă la anul acesta. E un an secetos aproape peste tot în lume. Ni se repetă iar, că schimbările climatice sunt de vină. Doar că, ia uită-te la figura de mai jos. Am găsit o ilustrație dintr-un ziar din Anglia. (Ciclu de aproximativ 50 de ani)

Perioade de seceta în UK

Surprinzător sau nu, la ei nu e cea mai rea secetă de când se știu. Și probabil nici la noi. Ce nu ni se spune însă, e că toate politicile care vor să combată aceste schimbări climatice, au un singur scop - îmbogățirea unor indivizi și organizații pe seama fricii care o naște această sperietoare în mintea majorității populației.

Dacă nu mă crezi, îți propun un test. Încearcă să afli de la statul Român, sau de la orice stat, ce s-au făcut cu fondurile alocate combaterii schimbărilor climatice... Când afli, te rog să mă anunți!

Până una alta, hai să ne uităm la câte exemple de profeții climatice neîmplinite.


Predicție din 1967: Foamete cumplită până în 1975

În anul 1967, în Salt Lake Tribune din SUA, a apărut un articol scris de un domn pe nume George Getze, care spunea așa:

LOS ANGELES "- Este deja prea târziu pentru ca lumea să
evite o lungă perioadă de foamete, a declarat joi un biolog de la Universitatea Stanford.

Paul Ehrlich a declarat că "vremea foametei" a sosit și va fi cea mai gravă și mai dezastruoasă până în 1975.

El a spus că populația Statelor Unite este deja prea mare, că ar putea fi nevoie să se realizeze controlul nașterilor prin introducerea involuntară a acestora și prin introducerea de agenți sterilizatori în alimentele de bază și în apa potabilă și că Biserica Romano-Catolică ar trebui să fie presată să accepte măsurile de rutină de control al populației.

Predicție din 1969: "Toată lumea va dispărea într-un nor de abur albastru până în 1989”

Pe 10 August 1969, apare in The New York Times un articol iarăși pe același om de știință:

"Problema cu aproape toate problemele de mediu, spune Paul R. Ehrlich, biologul populației, "este că, până când avem suficiente dovezi pentru a convinge oamenii, ești mort."

"Trebuie să ne dăm seama că, dacă nu suntem extrem de norocoși, toată lumea va dispărea într-un nor albastru un abur de 20 de ani,"

Predicție din anul 1970: Era glaciară până în anul 2000

Într-o joi, 16 Aprilie 1970, apare in The Boston Globe un articol intitulat: Un om de știință preconizează o nouă eră glaciară până în secolul XXI.

Poluarea atmosferică poate obtura soarele și poate provoca o o nouă eră glaciară în prima parte a secolului următor, dacă populația continuă să crească și resursele pământului sunt consumate în ritmul actual, a prezis ieri un expert în poluare.

James P. Lodge Jr. a avertizat, de asemenea, că dacă actualul ritm de creștere a producției de energie electrică continuă, cererile de apă de răcire vor seca întregul debit al râurilor și al cursurilor de apă din continentul Statelor Unite.

Predicție din 1970: "America va fi supusă raționalizării apei până în 1974 și raționalizării alimentelor până în 1980".

În 6 Octombrie 1970, ziarul Daily Redlands Facts publica următoarele:

Să dai aspirină victimelor cancerului" este ceea ce crede Dr. Paul R. Ehrlich despre propunerile actuale de control al poluării. Nu a fost luată nicio măsură reală pentru a salva mediului, susține el.

Și chiar trebuie salvată. Ehrlich prezice că: Oceanele vor fi la fel de moarte ca și Lacul Erie în mai puțin de un deceniu. America va fi supusă la raționalizarea apei până în 1974 și alimentele și raționalizarea alimentelor până în 1980.

Predicție din 1971: Urmează o nouă eră glaciară

The Washington Post, Times Herald (1959-1973): 9 Iulie, 1971.

Dr. S. I. Rasool de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială și de la Universitatea Columbia spune că:

„În următorii 50 de ani” praful fin pe care omul îl introduce în mod constant în atmosferă prin arderea combustibililor fosili ar putea ecrana atât de multă lumină solară încât temperatura medie ar putea scădea cu șase grade.

Dacă se menține pe o perioadă de „câțiva ani” - „cinci până la zece”, a estimat el - „o astfel de scădere a temperaturii ar putea fi suficientă pentru a reduce temperatura și pentru a declanșa o eră glaciară!”

Predicție din 1972: O nouă eră glaciară până în 2070

Departamentul de Geologie de la Brown University din Rhode Island, a trimis o scrisoare adresată casei albe în care îl informau pe președintele Statelor Unite următoarele:

Principala concluzie a reuniunii a fost că o deteriorare globală a climei, cu un ordin de mărime mai mare decât oricare alta experimentată până acum de lumea civilizată, este o posibilitate foarte reală și, într-adevăr, este posibil să se producă foarte curând.

Predicție din 1974: Noua eră glaciară se apropie rapid

Într-o zi de Joi, 28 Ianuarie, 1974, ziarul The Guardian publica un articol care anunța o iminentă glaciațiune. Citez:

Se pare că anticiclonii de blocaj joacă un rol important în caracteristicile vremii din emisfera nordică și sunt responsabili de unele schimbări nefavorabile ale climei noastre.

Predicție din 1974: O nouă eră glaciară?

Într-o zi de luni, 24 Iunie 1974, Time Magazine publica un articol în care aducea argumente pentru predicția lor - O noă eră glaciară după colț.

Există semne concludente peste tot - de la persistența și grosimea neașteptată a banchizei în apele din jurul Islandei până la migrația spre sud a unei creaturi iubitoare de căldură, cum ar fi armadillo din regiunea Midwest.

Predicție din 1974: Epuizarea stratului de ozon, un mare pericol pentru viață

În anul 1974, ziarul Kingsport News publica următoarele:

Un om de știință a declarat miercuri, în fața Congresului, că Pământul pare să fie în pragul unei perioade de mare pericol pentru viața de pe acest glob, din cauza amenințărilor la adresa stratului de ozon, cauzate de tehnologia modernă.

Dar nu a fost observat un astfel de "mare pericol pentru viață", deoarece așa-numita "gaură de ozon" se conservă:

Surse pentru date: NASA.


Predicție din 1976: Răcirea

Într-o recenzie de carte, în The New York Times, pe data de 18 Iulie, 1976, autorul scrie:

Așa scrie Stephen Schneider, un tânăr climatolog de la Centrul Național pentru Cercetări Atmosferice din Boulder, Colorado, reflectând consensul comunității climatologice.

Avertismentul său, conform căruia rezervele mondiale actuale de alimente nu reprezintă o protecție suficientă împotriva unor viitoare penurii de foamete, a fost auzit de ani de zile de comunitatea științifică.

Predicție din 1978: Nu se întrevede un sfârșit pentru trendul de răcire din ultimii 30 de ani

The New York Times, publica în 5 Ianuarie 1978 un articol care spunea printe altele:

O echipă internațională de specialiști a concluzionat, pe baza a opt indici climatici, că nu se întrevede sfârșitul tendinței de răcire din ultimii 30 de ani, cel puțin în emisfera nordică.

Dar, conform datelor de satelit ale NASA, observăm o ușoară tendință de încălzire începând cu anul 1979.


Predicție din 1980: Ploaia acidă ucide viața în lacuri

În 1980, a început să se popularizeze ideea de ploi acide care vor eliminat viața din lacuri. După doar zece ani însă, mai multe studii au demonstrat că ploile acide nu reprezintă un risc ecologic.


Predicție din 1988: Maldive complet sub apă în 30 de ani

Ziarul The Canberra Times publica într-o zi de luni, 26 Septembrie, 1988, un articol în care preziceau:

Potrivit autorităților, o creștere treptată a nivelului mediu al mării amenință să acopere complet această națiune din Oceanul Indian, formată din 1196 de insule mici, în următorii 30 de ani.

Dar sfârșitul Maldivelor și al celor 200.000.000 de locuitori ar putea veni mai devreme dacă rezervele de apă potabilă se vor epuiza până în 1992, așa cum se preconizează.

Predicție din 1989: Creșterea nivelului mărilor va "distruge" anumite țări până în anul 2000

Pe 30 Iunie, 1989, Associated Press a publicat un articol care prezice următoarele:

NAȚIUNILE UNITE (AP) - Un înalt oficial de mediu al ONU spune că țări întregi ar putea fi șterse de pe fața Pământului din cauza creșterii nivelului mării, dacă tendința de încălzire globală nu va fi inversată până în anul 2000.

Predicție din 1989: Autostrada West Side din New York, sub ape până în 2019

Publicația Salon, a publicat in 23 Octombrie, 2011, un articol în care un om de știință prezice inundarea New York-ului până în 2019.

Jim Hansen, omul de știință care, în 1988, a prezis efectul de seră în fața Congresului. M-am dus cu el la fereastră și am privit spre Broadway, în New York, și i-am spus: „Dacă ceea ce spui despre efectul de seră este adevărat, se va întâmpla ceva în viitor? Va arăta diferit acolo jos în 20 de ani?”


Predicție din 2000: "Copiii nu vor ști ce este zăpada".

În anul 2000, The Independent scria pe 20 Martie:

Cu toate acestea, încălzirea se manifestă până acum mai mult în iernile care sunt mai puțin friguroase decât în verile mult mai călduroase. Potrivit doctorului David Viner, cercetător științific principal la Unitatea de cercetare climatică (CRU) a Universității din East Anglia, în câțiva ani, ninsorile din timpul iernii vor deveni "un eveniment rar și interesant"

"Copiii pur și simplu nu vor mai ști ce este zăpada", a spus el.

Predicție din 2002: Foamete în 10 ani

The Guardian scria in luna Decembrie din anul 2002 ca în zece ani (adică în anul 2012) vom avea partea de o foamete globală. Autorul spune că:

Foametea poate fi evitată doar dacă cei bogați renunță la carne, pește și
lactate

Predicție din 2004: Marea Britanie va avea un climat ca și în Siberia până in anul 2020

Ediția din Statele Unite a ziarului The Guardian, prevestea in anul 2004 că:

Pentagonul îi transmite lui Bush (președintele American din anul 2004): schimbările climatice ne vor distruge.

Marea Britanie va fi aruncată într-un climat Siberian până în anul 2020. Vor izbucni conflicte nucleare, super secete, foamete și vor erupe peste tot pe glob, revolte în masă.

Predicție din 2008: Polul Nord va rămâne fără gheață până în anul 2018

Associated Press scria într-o zi de Marți, 24 Iunie, 2008 că:

Om de știință de la NASA: Ne-am fript!

"Vedem un punct de cotitură care se produce chiar în fața ochilor noștri," Hansen a declarat pentru AP înaintea prânzului. "Polul Nord este primul punct de cotitură punct de cotitură și se întâmplă exact așa cum am spus că va fi."
Hansen, menționând lucrările altor oameni de știință, a declarat că în cinci până la 10 ani, Polul Nord va fi lipsite de gheață pe apă în timpul verii.

Predicție din 2008: Al Gore atenționează că Zona Arctică va rămâne fără gheață până in 2013

În data de 14 Decembrie, 2008, Al Gore, fost candidat la președinția Statelor Unite a prezis că Polul Nord va rămâne complet fără gheață în cinci ani. Potrivit WUWT, Gore a făcut această predicție la o televiziune Germană în cadrul conferinței  pentru Climă, COP15.

Predicție din 2009: Prințul Charles declară că mai avem doar 8 ani pentru a salva planeta

În anul 2009, The Independent scria despre declarația prințului Charles:

Prețul capitalismului și consumerismului e prea mare.

Predicție din 2009: 50 de zile pentru a salva planeta de la o catastrofă


Cam așa ceva zicea Gordon Brown, prim ministrul al Marii Britanii în 2009.

Avem mai puțin de cincizeci de zile pentru a ne salva planeta noastră de la o catastrofă.

La data când scriu acest articol, au trecut 4682 de zile de la acea predicție sumbră, și planeta noastră stă bine mersi pe axul ei și se rotește în jurul soarelui în continuare.


Concluzie

După cum vezi, alarmiști au fost și alarmiști mai există și acum. Și de-a lungul timpului, nu au devenit mai buni în a prezice viitoarele dezastre ecologice. De fapt, nici nu au cum și suspectez că, unii dintre ei, nici măcar nu cred în ce publică.

Ce am prezentat mai sunt doar câteva dintre exemplele pe care le-am găsit. Eu la un moment dat m-am săturat și m-am urât să-ți spun drept. E suficient să treci fugitiv peste exemplele de mai sus și să ți se năruie încrederea în acești „specialiști” și „oameni, chipurile, de știință”.

Eu unul, refuz să mai „pun botul” la exagerările care mi se servesc zilnic pe social media și peste tot la știri.

Stai liniștit. Pământul nu se termină când zice Bill Gates și nici ONU. Se termină când vrea Dumnezeu și sfârșitul lumii vine când îi spune Creatorul.

Domnul a zis în inima Lui: „Nu voi mai blestema pământul din pricina omului, pentru că întocmirile gândurilor din inima omului sunt rele din tinerețea lui, și nu voi mai lovi tot ce este viu, cum am făcut. Cât va fi pământul, nu vor înceta semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea!”
(Geneza 8:21-22)