Mesajul lui Perpetua

3 min de citit
Mesajul lui Perpetua

In anul 203 AD, in Cartagina (Tunis astazi), murea Perpetua (22 de ani), o femeie de origine nobila, acuzata ca e Crestina si ca nu vrea sa afirme ca Cezarul este Dumnezeu. Avea un copil mic care inca mai era alaptat de la san. Tatal ei a fost lasat la inchisoare sa o viziteze. Fiind pagan a incercat sa o convinga sa renunte la credinta ei si sa aduca o jertfa Cezarului ca sa scape de pedeapsa cu moartea. Iti poti imagina presiunile la care a fost supusa biata femeie? Ai auzit vreodata de ea? Sunt convins insa ca in Cer, multi vor auzi povstea ei. Nu si-a negat Credinta si a fost data la fiare. Pana cand Crestinismul a fost declarat religie de stat, in impreiul Roman, au fost 129 de ani de persecutie si au murit mii si mii de Crestini.

In spatele “casei” noastre

Lucrurile nu s-au termiat acolo ci continua si astazi, zi de zi. In ultimele 10 luni peste 125,000 de Crestini au trebuit sa-si paraseasca casele si sa se refugieze de frica ISIS. Zi de zi auzim despre atrocitatile comise de ei insa Crestinii sunt persecutati nu doar in Irak sau Siria.

Peste tot in lume, de la est la vest, de la nord la sud, fratii nostri sufera, sunt persecutati si omorati. Se intampla azi si din nefericire se va intampla si maine.

Asta inseamna sa fii Crestin in multe parti ale lumii din ziua de azi. De cealalata parte, suntem noi, cei care inca mai putem merge linistiti la biserica Duminica dimineata. La unii ne e prea lene sau suntem somnorosi din cauza somnului pierdut vizionand niste fimle de doi lei la care sigur nu l-am putea invita pe Iisus sa le vada cu noi.

Pe de-o parte oameni care mor de foame si tanjesc dupa bisircile lor, dar gata sa-si dea viata pentru Iisus, de cealalta parte, oameni obositi, dezinteresati si care se plang ca nu le-a picat netu’ sau ca vezi Doamne ce grea e viata lor.

Doamne iarta-ne! Ne merge asa de bine, suntem atat de increzatori in sansele si puterile noastre incat uitam de un adevar esential al vietii – ramane doar ce zidesti pentru Dumnezeu. Nimic din ce produci in lume asa nu-ti ramane ca sa duci cu tine dupa moarte.

Crestinismul este cea mai raspandita religie din lume cu un numar aproximativ de practicanti care reprezinta o treime din totalul populatiei de pe glob. Asta inseamna undeva in jur la 2.3 miliarde de oameni.

Cati insa dintre noi ar fi in stare sa faca ce-a facut Perpetua, ce au facut atati alti inaintasi, si ce fac zi de zi frati si surori de-ale noastre? Inclin sa cred si sper sa gresesc, ca daca nu suntem in stare sa apreciem momentul unic de intalnire cu Dumnzeu de Duminica dimineata, in vremuri de pace, ne va fi imposibil sa ne pastram credinta in vremuri grele.

Uitati-va la lista de mai jos cu un top 50 cu statele unde e cel mai greu sa fii Crestin:

World Watch List - 2014 - Top 50 de state care persecuta Crestini

World Watch List – 2014 – Top 50 de state care persecuta Crestini

Oare ce ne-am face daca pe lista asta ar apare la un moment data tara in care traim?

Tu ce ai face?

Ti-ai da tu viata pentru Hristos ca sa castigi viata vestina? Daca ti se pune un nod in gat si nu poti spune da, hai sa-ti spun ce poti face. Poti incepe prin a-ti sacrifica stilul de viata pentru Hristos. Te intrebi oare de ce?

Hai sa-ti spun de ce. Pentru ca nu esti in vacanta, esti intr-un razboi. Un razboi real si dur si pretul, daca pierzi lupta, e viata vesnica. Si nu e doar atat – ai de luptat nu doar pentru tine, ai de luptat pentru toti cei din jurul tau. Ca sa lupti, insa, ai nevoie sa inveti cum lupti si sa te antrenezi. Pentru asta iti trebuie timp si nu ai de unde sa-ti faci rost de timp decat daca iti schimbi stilul de viata.

Intinde mana, ai suficienti bani sa poti ajuta pe cineva

Daca simti un impuls sa bagi mana in buzunar sa scoti cardul si sa trimiti niste bani ca sa-ti ajuti fratii, fa-o acum, pana nu te razgandesti. E rau sa cumperi manat de impuls insa e indicat sa te lasi manat de el cand vrei sa faci un bine. Iti recomand site-ul Persecution.com – e site-ul lucrarii incepute de Pastorul Richard Wurmbrand care a stat 14 ani in inchisorile Comuniste, intemnitat pentru credinta in Iisus Hristos.