Mesajul lui Perpetua

Mesajul lui Perpetua

In anul 203 AD, în Cartagina (Tunis astăzi), murea Perpetua (22 de ani), o femeie de origine nobilă, acuzată ca a fost Creștină și ca nu vrea să afirme despre Cezar că este Dumnezeu. A avut un copil mic pe care încă îl mai alăpta de la sân.

Tatăl ei a venit la închisoare să o viziteze. Fiind păgân a încercat sa o convingă să renunțe la credința ei și să aducă o jertfă Cezarului pentru a scăpa de pedeapsa cu moartea.

Îți poți imagina presiunile la care a fost supusă biata femeie? Ai auzit vreodată de ea? Sunt convins că în Cer, multi au auzit deja povestea ei. Nu și-a negat Credința și a fost dată la fiare. Până când Creștinismul a fost declarat religie de stat, in imperiul Roman, au fost 129 de ani de persecuție și au murit mii si mii de Creștini.

In spatele casei” noastre

Lucrurile nu s-au terminat acolo ci continua și astăzi, zi de zi. In ultimele 10 luni ale anului 2015, peste 125,000 de Creștini au trebuit să-și părăsească locuințele și să se refugieze de frica ISIS.

Zi de zi auzim despre atrocitățile comise de ei însă Creștinii sunt persecutați nu doar in Irak sau Siria.

Peste tot în lume, de la est la vest, de la nord la sud, frații noștri suferă, sunt persecutați și omorâți. Se întâmplă azi și din nefericire se va întâmpla și mâine.

Asta înseamnă să fii Creștin în multe părți ale lumii din ziua de azi. De cealaltă parte, suntem noi, cei care încă mai putem merge liniștiți la biserică Duminica dimineață. La unii ne e prea lene sau suntem somnoroși din cauza somnului pierdut vizionând niște filme de doi lei la care sigur nu l-am putea invita pe Iisus sa le vadă cu noi.

Noi și ei

Pe de-o parte oameni care mor de foame si tânjesc după bisericile lor, dar gata să-și dea viata pentru Iisus, de cealaltă parte, oameni obosiți, dezinteresați și care se plâng că le-a picat netu’ sau că vezi Doamne ce grea e viața lor.

Doamne iartă-ne! Ne merge așa de bine, suntem atât de încrezători în șansele și puterile noastre încât uităm de un adevăr esențial al vieții – rămâne doar ce zidești pentru Dumnezeu. Nimic din ce produci in lume asta nu-ți rămâne ca să duci cu tine după moarte.

Creștinismul este cea mai răspândită religie din lume cu un număr aproximativ de practicanți care reprezintă o treime din totalul populației de pe glob (2015). Asta înseamnă undeva în jur la 2.3 miliarde de oameni.

Cați însă dintre noi ar fi în stare sa facă ce-a făcut Perpetua, ce au făcut atâți alți înaintași, si ce fac zi de zi frați și surori de-ale noastre? Înclin sa cred si sper sa greșesc, că daca nu suntem în stare sa apreciem momentul unic de întâlnire cu Dumnezeu de Duminică dimineață, în vremuri de pace, ne va fi imposibil sa ne păstrăm credința în vremuri grele.

Uitați-vă la lista de mai jos cu un top de 50 de statele unde e cel mai greu sa fii Creștin:

World Watch List - 2014 - Top 50 de state care persecuta Crestini
World Watch List – 2014 – Top 50 de state care persecută Creștini

Oare ce ne-am face daca pe lista asta ar apare la un moment dat țara în care trăim?

Tu ce ai face?

Ți-ai da tu viata pentru Hristos ca să câștigi viata veșnică? Daca ți se pune un nod în gat si nu poți spune da, hai să-ți spun ce poți face. Poți începe prin a-ți sacrifica stilul de viata pentru Hristos. Te întrebi oare de ce?

Hai să-ți spun de ce. Pentru că nu ești in vacanta, ești într-un război. Un război real și dur și prețul, daca pierzi lupta, e viata veșnică. Si nu e doar atât – ai de luptat nu doar pentru tine, ai de luptat pentru toți cei din jurul tău. Ca să lupți, însă, ai nevoie să înveți cum lupți și să te antrenezi. Pentru asta iți trebuie timp si nu ai de unde să-ți faci rost de timp decât daca iți schimbi stilul de viata.

Întinde mana, ai suficienți bani să poți ajuta pe cineva

Dacă simți un impuls să bagi mâna în buzunar și să scoți cardul pentru a trimite niște bani ca să-ți ajuți frații, fă-o acum, până nu te răzgândești.

Nu e bine să iei decizii pripite, mânat de impuls. Însă e indicat să te lași mânat de el când vrei să faci un bine.

Iți recomand site-ul Persecution.com – e site-ul lucrării începute de Pastorul Richard Wurmbrand care a stat 14 ani in închisorile Comuniste din România, întemnițat pentru credința în Iisus Hristos.

The Voice of the Martyrs
The Voice of the Martyrs is an American nondenominational ministry serving persecuted Christians in restricted and hostile countries around the world through fellowship, prayer, bibles and resources.