O dorință plăcută lui Dumnezeu

3 min read
By Anna N
O dorință plăcută lui Dumnezeu
"Vreau să păzesc orânduirile Tale: nu mă părăsi de tot." Psalmul 119:8

Orânduirile lui Dumnezeu sunt cuprinse în Legea lui Dumnezeu. Pentru a beneficia de o viață binecuvântată, poporul lui Dumnezeu trebuia să "păzească" orânduirile, o acțiune care implică:

  • O atitudine: un respect deosebit pentru orânduirile lui Dumnezeu, o considerație deosebită față de ele, ele sunt o comoară, ceva foarte prețios;
  • Două acțiuni: o atenție focalizată pe orânduiri pentru a înțelege exact ce spun ele, studierea lor ȘI apoi aplicarea, împlinirea lor în viața de zi cu zi.
"Vreau să păzesc orânduirile Tale."

Iată atitudinea lui David față de orânduirile lui Dumnezeu, exprimată în rugăciunea lui: "VREAU să păzesc orânduirile Tale". În această scurtă propoziție este exprimată dorința psalmistului de a împlini voia lui Dumnezeu. Aceasta e inima lui David pe care Dumnezeu a apreciat-o mult, așa încât l-a numit pe David omul după inima Lui.

Dorința de a împlini, de a aplica orânduirile lui Dumnezeu este o dorință care îi caracterizează pe copiii lui Dumnezeu.

Nu vedem această dorință, în general, în oamenii care nu au nimic de a face cu Dumnezeu, "lumea" cum este numită generic în Cuvântul inspirat de Dumnezeu, Biblia. Oamenii care sunt separați total de Dumnezeu nu își doresc să asculte de Dumnezeu, nu au considerație față de Cuvântul Lui, nu le pasă de ceea ce vrea Dumnezeu sau poate tratează Cuvântul ca un fetiș, ca un obiect magic prin care pot să influențeze providența divină în favoarea lor sau poate au învățat orânduirile ca și cultură generală. Motivul pentru care acești oameni nu au nici un respect pentru orânduirile lui Dumnezeu și nici un interes pentru ele este unul singur- moartea spirituală. Separarea totală de Dumnezeu se numește moarte spirituală.

Toți ne naștem din cauza păcatului, morți din punct de vedere spiritual, adică total deconectați de viața care există doar în Dumnezeu. Odată cu venirea lui Hristos, noi putem să fim născuți din nou în spirit. Cei ce primesc prin credință jertfa Lui, au păcatele șterse și are loc în viața lor conectarea la Dumnezeu care îi face vii din punct de vedere spiritual.

Când devenim conștienți de cerințele lui Dumnezeu pentru viața noastră, vom realiza în curând că deși ne plac aceste cerințe și vrem să le împlinim, prin propriile eforturi nu vom reuși niciodată să le împlinim pe toate. Asta a realizat și David, psalmistul.

"nu mă părăsi de tot."

Neîmplinirea poruncilor lui Dumnezeu are un singur rezultat: experimentarea pe plan spiritual a unei prăpăstii care se interpune între noi și Dumnezeu. Păcatul pune între noi și Dumnezeu o barieră. Din nou și din nou, poporul Israel trebuia să aducă jertfe pentru păcat. Animalul sacrificat era substitutul lor în moarte, era singura plată acceptabilă pentru păcat. Dar toate acele sacrificii arătau înspre Sacrificiul Suprem pe care Hristos, Dumnezeu întrupat l-a făcut pentru ca noi să putem fi din nou împreună cu Dumnezeu.

Azi, copiii lui Dumnezeu își aduc aminte mereu și mereu ce a făcut Hristos când vin la El să își mărturisească păcatele și să fie curățiți de ele pentru ca relația cu Dumnezeu să fie restabilită. Ei sunt deplin conștienți că Hristos e neprihănirea Lor, prin Hristos doar pot să continue să rămână vii din punct de vedere spiritual, adică conectați la viața lui Dumnezeu.

La fel ca cei care au trăit înainte de Hristos, copiii lui Dumnezeu din ziua de azi știu că prin propriile puteri nu vor reuși pe deplin să păzească orânduirile lui Dumnezeu, dar își doresc să le țină și în plus față de cei ce au trăit înainte de Hristos, ei au Duhul Sfânt care locuiește în ei și îi ajută să trăiască o viață plăcută lui Dumnezeu.