Omul intreg - argumentul creatiei

1 min read
By Dox
Omul intreg - argumentul creatiei

Gandindu-ma la homosexualitate, mi-a venit in minte un verset din Genesa: 
“Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” 

Un om este o parte barbateasca si o parte femeiasca aduse impreuna. Cu alte cuvinte, in termenii Scripturii, devi un om atunci cand ca femeie, esti pusa impreuna cu barbatul tau. De asemenea, devi un om, atunci cand ca barbat esti pus impreuna cu femeia ta. Impreuna ei sunt un om intreg. Mai mult, un om intreg nu este dat doar de unitatea dintre un barbat si o femeie ci unirea lor cu un scop. 

In capitolul doi din Genesa, din tabloul intreg, ni se prezinta un detaliu despre modul in care a fost creata femeia. Omul intreg exista deja, dar era singur. Ceea ce face Dumnezeu este neobisnuit. El nu creeaza un alt om, un alt Adam ci desparte din om partea barbateasca de partea femeiasca, sau ia din om acea parte din el care este mai bine sa fie materializata separat pentru a-l ajuta in marea sarcina care i s-a dat – sa creasca, sa se inmulteasca si sa stapaneasca pamantul.

Autor: Anca