Pentru tine

Pentru tine

Te urasc! Te urasc cum nu am mai urat pe nimeni pana azi. Am sa te dispretuiesc cat am sa fiu pe pamantul acesta si nu regret acest lucru. 

Am plans pentru tine mai mult decat am plans pentru oricine altcineva, si nu imi dadeam seama ca te hranesti cu lacrimile mele. De aceea te urasc.

Ne-am imbratisat nespus de mult si de adanc, imi pareau calde bratele tale, si am crezut ca ne iubim, dar nu mi-am dat seama ca pe sub imbratisarea noastra tu gustai lacom din inima mea, si te imbuibai cu bucati carnoase din ea. Ma doare sangele ce imi curge prin vene de cand ai patruns in mine, ma ustura pleoapele cand clipesc… de aceea te urasc.

Te-am inghitit in sufeltul meu, te-am iubit cu sarutari tarzii, si imi sunt buzele amare azi de la dragostea ta, imi plange carnea in valuri de suferinta, imi ploua durerea peste fiinta ce obisnuia sa traiasca, si ratacesc cu dor… de aceea te urasc!

Ma caut noaptea pe carari tarzii pe unde obisnuiam sa cant inainte… Cantam florilor, frunzelor, apelor, cantam Dumnezeului meu… dar te urasc caci mi-ai orbit privirea si nu mai vad bucati de Cer pe unde trec, ci doar oglinzi, oglinzi ce te reflecta. Oriunde as fi, esti acolo; orinde fug, te simt aproape, si vreau sa mori, as vrea sa mor. 

Dipari, disprari din viata mea, tu, obsesia mea! Vreau sa mori, tu, demonule din spatele oglinzii!

Cu mult, mult dispret si fidelitate, 
Oglinzii mele

Autor: Andreutza