Schimbările Climatice și Biblia

6 min read
By Dox
Schimbările Climatice și Biblia

Luna trecută, la Davos în Elveția, s-au strâns iar bogătașii lumii să dezbată probleme importante precum pregătirea pentru o nouă pandemie și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Printre vorbitori a fost și domnul Al Gore, fost vicepreședinte al Americii (1993 → 2001), care a devenit apoi celebru după lansarea documentarului cu numele „An Inconvenient Truth”, în anul 2006.

Al Gore a făcut la vremea respectivă niște predicții celebre și bombastice care însă nu doar că nu s-au adeverit, ci sunt departe de adevăr.

Anul acesta, ca și în alte ocazii, domnul Gore (care, ca și fapt divers, se traduce din limba engleză  „violent, sângeros” 😀), a făcut iarăși niște declarații uimitoare:

„Continuăm să introducem 162 de milioane de tone [de gaze cu efect de seră] în fiecare zi, iar cantitatea acumulată reține acum o cantitate de căldură suplimentară egală cu cea care ar fi eliberată de 600.000 de bombe atomice din clasa celor de la Hiroshima care ar exploda în fiecare zi pe Pământ”
(Al Gore, 2023)
„Asta fierbe oceanele, creează aceste râuri atmosferice și bombe de ploaie, aspiră umiditatea de pe pământ, creează secete, topește gheața și ridică nivelul mării și provoacă aceste valuri de refugiați climatici.”
(Al Gore, 2023)

E important să dăm context declarațiilor lui Gore și să vedem, de fapt, câtă încredere putem avea în ceea ce se promovează la cele mai înalte nivele.

Calota glaciară va dispărea complet

În 2009, Gore a declarat în timpul unui discurs la Conferința despre climă de la Copenhaga, că există "o șansă de 75% ca întreaga calotă glaciară de la Polul Nord, în timpul unor luni de vară, să fie complet dezghețată în următorii cinci până la șapte ani".

La o zi după discurs Maslowski, autorul studiului citat de Gore, a declarat pentru London Times că nu este clar "cum s-a ajuns la această cifră ... Nu aș încerca niciodată să estimez probabilitatea la o cifră atât de exactă".

Cu toate acestea, calota glaciară de la Polul Nord nu a fost dezghețată în niciun moment în ultimul deceniu.

În plus, în documentarul său despre încălzirea globală din 2006, "Un adevăr incomod", Gore a prezis că nivelul global al mării ar putea crește cu până la 6 metri "în viitorul apropiat".

Bineînțeles, nici asta nu s-a întâmplat.

Nu va mai fi zăpadă pe Kilimanjaro până în 2016

O altă profeție falsă a domnului Gore e legată de zăpezile din Kilimanjaro. După cum se știe, vârful muntelui Kilimanjaro este acoperit cu zăpadă din cauza faptului că se află la o altitudine foarte mare, de peste 5.000 de metri.  La acea înălțime, temperaturile sunt scăzute și astfel, are loc formarea unor cantități mari de zăpadă și gheață.

Tot în 2006, în același documentar, Al Gore profețea:

„ În decursul unui deceniu, nu vor mai fi zăpezi pe Kilimanjaro.”

Climei, se pare că puțin îi pasă de ceea ce vrea domnul Gore, și zăpada refuză cu încăpățânare să plece de pe Kilimanjaro.

Aș putea continua mult și bine cu o grămadă de exemple, dar simt că m-aș repeta prea mult. Am scris un articol, destul de recent în care am inclus o grămadă de declarații alarmiste care s-au spus de-a lungul timpului și care nu s-au adeverit.

Mai sunt 50 de zile și murim toți...
Profeții moderni au prezis dezastre climatice și de mediu încă din anii 1960 și continuă să facă acest lucru și astăzi. Niciuna dintre prezicerile apocaliptice cu date limită până în prezent nu s-a adeverit. Cuprins * Modele Climatice * Seceta din 2022 * Predicție din 1967: Foamete cumplită pân…

Ce spune Biblia?

👋
Biblia ne spune clar că Dumnezeu este suveran peste toate lucrurile inclusiv peste vreme.
Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.
(Psalmul 115:3)

Cu siguranță, avem un impact asupra mediului înconjurător,  dar nu suntem noi, oamenii, capabili să controlăm ce se întâmplă pe pământ. Dumnezeu este suveran peste destinul planetei, iar planul Său va triumfa, indiferent de minciunile și datele false pe care ni le arată unii sau alții.

👋
Dumnezeu a și dezvăluit sfârșitul - viața pe pământ nu se va sfârși din cauza schimbărilor climatice provocate de om! Se va sfârși atunci când Dumnezeu va judeca pământul cu foc și va crea ceruri noi și un pământ nou.

2 Petru 3:5-13

Căci înadins se fac că nu știu că odinioară erau ceruri și un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă și cu ajutorul apei și că lumea de atunci a pierit înecată de apă.

Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin același Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți.

Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.

Ziua Domnului însă va veni ca un hoț.

În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.

Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?

Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea.

Atenție, însă

👋
Mulți creștini au o atitudine superficială față de mediul înconjurător.

Ei ridică din umeri și spun că nu contează ce facem noi pe pământ, pentru că Dumnezeu este în control. Dar în toată Scriptura, vedem că există un echilibru între responsabilitatea omului și suveranitatea lui Dumnezeu. Ele nu se exclud reciproc, ci merg împreună.

În ciuda suveranității supreme a lui Dumnezeu, avem o obligație care ne-a fost dată de Creatorul nostru în Grădina Edenului - de a stăpâni peste creația lui Dumnezeu în calitate de administratori ai Lui, făcuți după chipul Său.

Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.”
(Geneza 1:28)

Dumnezeu se îngrijește de ceea ce a creat. Acest lucru este clar în întreaga Scriptură. Și nouă ni s-a încredințat în grijă creația. Responsabilitatea noastră poate fi rezumată în felul următor: avem grijă de creație pentru binele nostru și pentru gloria lui Dumnezeu.

Dumnezeu este slăvit atunci când arătăm aceeași atenție și bucurie față de creația Sa ca și El.

Concluzie

În concluzie, nu te teme de previziunile sumbre pe care le fac experții și politicienii. Cineva are de câștigat din afacerile astea „verzi” și e foarte profitabil pentru acești alarmiști să continue să răspândească minciuni.

Încrede-te în Dumnezeu cu viața și viitorul tău și nu vei regreta. Treaba noastră este să răspândim Evanghelia până la capătul pământului și să căutăm mai întâi împărăția lui Dumnezeu.