Sunt Roman si-mi place drama

2 min read
By Dox

“Sunt Roman si-mi place drama.” Cred ca ar fi un titlu bun pentru o manea. Cred insa ca e un titlu bun pentru ce se intampla in Romania. M-am uitat mirat la demonstratiile din Cluj, Iasi, Timisoara, etc. Nu cred ca e rau sa iti exprimi optiunile politice. Ba chiar din contra. Insa ce se intampla acum e de-a dreptul hilar. 

Sa ma explic. Isi aduce aminte cineva de “proiectul USL”? Pe vrema aia, Dl. Klaus si Dl. Ponta erau prieteni buni. Nu stiu si nici nu ma intereseaza dedesubturile ruperii USL. N-am fost niciodata un fan.  Ma mira insa ca fratii mei Romani uita atat de repede. 

Ponta si Iohannis

Pot sa va intreb, insa, cum se face, ca la doar cateva luni de ciuma USL-easca, avem de ales intre doi fosti (si probabil viitori) colaboratori? Si atunci, ma intreb eu, asa nedumerit.. de ce atata scandal? 

Hai sa ne gandim rational – cat conteaza alegerile astea? Sa zicem ca din 17 Nov, Dl. Klaus va fi presedintele Romanei. Si ce daca? Se schibma legislativul? Se ajusteaza economia? Se… ce? Va spun eu, mai nimic. La fel si in cazul lu Ponta. 

Romanii, se pare, nu au nimic de-a face cu a fi sau a nu fi de dreapta, a lupta sa nu cu o forta “rea”. Suntem, din nefericire, super dramatici si uituci. Si ne-o dovedeste istoria minunata a presedintilor care i-am avut. 

Ma gandesc la cata dezamagire va provoca orice ales care va deveni Presedintele Romaniei. Cata dezamagire provoaca politicul, peste tot. Nu doar in Romania, ci peste tot in lume. Si ma gandesc, cat de adevarate si relevante sunt versetele din Ieremia 17: 5-6:

Așa vorbește Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor și își abate inima de la Domnul! Căci este ca un nenorocit în pustiu și nu vede venind fericirea; locuiește în locurile arse ale pustiului, într-un pământ sărat și fără locuitori. 


Sunt de doi ani in Statele Unite si va pot spune clar ca n-am ajuns in Paradis. Ba din contra, imi dau seama, ca s-ar putea sa fie bine ca Dumnezeu sa nu fi lasat sa fie perfect nicaieri pe Pamantul asta. Cred ca imperfectiunea asta este “by design”. Si atunci, ma intreb eu, de ce sa ma agit? De ce sa ma stresez aiurea? Nu zic sa nu-ti faci datoria de cetatean. Dar cum ti-o faci, si cum vorbesti despre cei din jurul tau spune mai intai despre tine, si apoi despre ceilalti. 

Va doresc ca la alegerile astea, sa va ganditi mai intai la Dumnezeu si la faptul ca pana si cine va fi Presedintele Romaniei din 17, si el este in planul lui Dumnezeu: 

Binecuvântat să fie Numele lui Dumnezeu din veşnicie în veşnicie, căci a Lui este înţelepciunea şi puterea. El schimbă vremurile şi împrejurările, El răstoarnă şi ridică împăraţi, El dă înţelepciune înţelepţilor şi cunoştinţă – celor pricepuţi. (Daniel 2: 20 – 21)