Se reconstruiește turnul Babel

5 min read
By Dox
Turnul Babel

Se reconstruiește turnul Babel

Nu știu dacă ai observat încă, dar a început să se reconstruiască turnul Babel. Se lucrează deja de ani buni la asta, dar a început să se vadă mai clar în timpul pandemiei.

Ceea ce într-o vreme era de domeniul teoriilor conspiraționiste, astăzi este promovat la cel mai înalt nivel. Ca să fiu mai clar, printre altele, mă refer și la domnul Charles Schwab, șeful Forumului Economic Mondial (WEF), care a declarat cu nonșalanță:

Pandemia constituie o rară fereastră de oportunitate de a reflecta, reimagina și de a reseta lumea.

Problema primului turn

Citind Geneza capitolul 11, putem să ne dăm seama de ce Dumnezeu a hotărât să nu-i lase pe oameni să-și termine de construit turnul.

Hai să vedem ce au vrut de fapt să facă oamenii:

Și au zis: Veniți, să ne zidim o cetate și un turn cu vârful până la ceruri și să ne facem un nume ca să nu fim împrăștiați pe fața întregului pământ. (Geneza 11:4)

Mi se pare interesant faptul că acest cuvânt Babel, este uneori tradus prin "porțile cerului". Mă îndoiesc că este un accident faptul că Turnul Babel reprezintă calea prin care omenirea își imaginează că poate ajunge la "porțile cerului".

În loc să asculte și să urmeze poruncile lui Dumnezeu, ei credeau că vor reuși prin acest plan, adică prin construcția acestui turn, să ajungă direct la porțile cerului.

Mai mult decât atât, această idee a fost EXACT aceeași care l-a făcut pe Satana să fie alungat din Rai. El a crezut că poate să facă ceva să ajungă la  același nivel cu Dumnezeu, să fie ca El. Ce ne spune Biblia despre căderea lui Satan din Rai?

Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!

Tu ziceai în inima ta: ‘Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miază nopții; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.’ (Isaia 14:12-14)

Mie mi se par extrem de apropiate aceste două obiective, obiectivul oamenilor și al Satanei. Parcă ar veni de la una și aceeași persoană!

Dumnezeu, însă, cunoscând pericolul ambiției lor, a ales să intervină într-un mod special: El le-a "încurcat" limba, astfel încât o limbă a devenit mai multe. Oamenii s-au împrăștiat pe pământ și astfel s-au născut popoare diferite cu obiceiuri și sisteme de guvernământ diferite.

Dar acest vis al unei lumi în care omul se guvernează singur, fără Dumnezeu, pe plan global, nu a dispărut niciodată din memoria și inima oamenilor.

Noul turn Babel

Deci, cum se leagă acest lucru de probabilitatea ca Turnul Babel să fie reconstruit simbolic astăzi?

Gândiți-vă cum era viața în urmă cu doar 30-40 de ani. Aveam state independente, cu granițe fixe și fiecare țară avea regulile, obiceiurile și prioritățile ei.

Astăzi, există multe țări sau grupuri de țări (de exemplu, Uniunea Europeană) care pledează pentru "granițe deschise", ceea ce înseamnă, în esență, că ORICE persoană poate veni aici să trăiască, să muncească și să se stabilească.

Făcând acest lucru, cultura originală, valorile, structura acelei țări este schimbată în mod fundamental.

Comuniștii din fosta Uniune Sovietică și China au visat la o lume cu un singur guvern și FĂRĂ religie. De asemenea, internetul, cu capacitatea sa de a traduce aproape perfect dintr-o limbă în alta, ne-a adus mai aproape de o lume cu o singură limbă.

Cartea lui Mihail Gorbaciov, Perestroika (în limba rusă înseamnă "restructurare"), a fost scrisă în 1987, la căderea Uniunii Sovietice. Gorbaciov declară că după părerea lui, singura cale spre pace și pentru a elimina în cele din urmă toate problemele lumii ar fi un guvern global, o economie mondială unică și o singură religie. Îți sună familiar?

Astăzi, aproape toate guvernele, băncile și oamenii de afaceri nu doar că susțin această idee, dar încearcă să ne convingă pe toți, că este o idee minunată și foarte benefică omenirii.

Ni se spune că dacă ne unim forțele și devenim o singură țară, vom putea avea succes în lupta cu viitoare pandemii, vom putea stopa sau încetini schimbările climatice dezastruoase care se prevăd, și vom împărți echitabil resursele planetei pentru a elimina sărăcia și moartea prematură.

Aceiași oameni, însă, nu au nici o problemă cu sterilizarea în masă a milioane de oameni în Africa și omorârea copiilor în pântecele mamei lor.

Asta este EXACT ceea ce este profețit că o să se întâmple în Biblie în zilele din urmă!

Mi se pare evident că atunci când oamenii au început să construiască Turnul Babel, în spatele inițiatorilor proiectului cel ce îi conducea, de fapt, era îngerul căzut, Satana. El a încercat să refacă ceea ce nu a reușit anterior.

În zilele din urmă, ni se spune în Scripturi că, încă o dată, Satana va încerca să conducă lumea printr-un om, un salvator fals (căruia i se mai spune și anticrist) și să uzurpe puterea supremă a lui Dumnezeu.

Dar, înainte ca el să poată realiza în sfârșit acest țel, însăși structura umanității trebuie să devină mai deschisă mesajului său diabolic:

Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, (2 Timotei 3:1-5)

Cred că ești de acord cu mine că descrierea de mai sus, descrie perfect omenirea din timpul nostru!

Sondaje peste sondaje ne arată că tot mai puțini oameni cred în Biblie, merg la biserică și tot mai mulți oameni cred că NOI singuri ne putem rezolva problemele dacă reușim cumva să eradicăm diferențele majore dintre noi.

Dar numai Dumnezeu poate face asta!

Așa cum a spus Isus în mod profetic în Matei 19:26:

Isus S-a uitat țintă la ei și le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință.”

Babel, anticrist și sfârșitul lumii

Direcția în care merge societatea globală e din ce în ce mai clară. Ne îndreptăm spre un singur guvern, ca urmare a unei resetări globale, o singură monedă și în viitor, un singur fals „salvator”.

Avem descris în Biblie, în cartea Apocalipsa, ce va urma după această reconstrucție finală a noii societăți bazate pe principiile vechiului turn Babel: răpirea bisericii, venirea falsului salvator (anticrist), necazul cel mare și apoi domnia de o mie de ani a lui Isus Cristos.

Cred că acum e un moment perfect pentru a ne evalua viața, deciziile și planurile. Avem în față aceeași alegere care a stat în fața tuturor oamenilor de până acum: ne facem noi un nume sau îl lăsăm pe Dumnezeu să ne facă un nume, și noi ne supunem voii Lui și ne supunem Lui în toate aspectele vieții noastre.