Un adevar inconvenabil... (1)

4 min read
By Dox
Un adevar inconvenabil... (1)

…sau fictiune convenabila? 
Cine n-a auzit de termenul de “incalzire globala”? Lumea din ziua de azi e obsedata cu ceea ce se numeste “schimbari climatice antropogenice”. Prin acest termen “pretentios” se afirma ca incalzirea climei se intampla din cauza activitatii omului si nu din cauze geologice sau biologice cum ar fi inmultirea dioxidului de carbon, vulcanism si respiratia vegetatiei globale.

Doctrina ca prin consumul de combustibili fosili si gazele eliberate de arderea acestora schimba radical clima Pamantului este larg mediatizata (cati dintre voi ati auzit de filmul – un “An Inconvenient Truth” promovat de Al Gore?). Pe un ton isteric promotorii acestei doctrine sustin ca in cativa ani atmosfera noastra va fi atat de imbibata de excesul de dioxid de carbon si alti producatori de smog, incat pamantul va intra intr-un proces ireversibil de incalzire. Vor rezulta mari intinderi desertice, coaste inundate, multe zone agricole vor deveni neutilizabile si vor muri milioane de oameni.

Zelul promovarii ipotezei incalzirii globale a ajuns la proportiile unei religii – religia inchinarii la Pamant. Pamantul este in ipoteza asta, marele originator si sustinator al vietii. Acest punct de vedere reprezinta o evolutie normala din gandirea evolutionista. Daca legendarele “miliarde de ani” au fost suficiente sa produca omenirea asa cum o stim, atunci protectia mediului se ridica la rang de religie. “Stiinta” se transforma in cler si opiniile care difera de “linia principala” intolerate si reduse la tacere.

Se preconizeaza un guvern global care este investit cu putere sa impuna crezul acestei noi religii. Pentru ei, inverzirea planetei este prioritatea numarul unu. Conventia Natiunilor Unite pe Schimbari Climatice (UNFCCC) a adus in existenta Protcolul Kyoto – tarile participante s-au obligat sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon si gazele cu efect de sera (GHG). Peste 160 de natiuni au aderat la acest protocol – 55% sub control ONU (UN). Tendinta este de a avea o participare 100%… sau capitulare?

Noua religie vine la pachet cu indulgentele ei. Marii producatori de GHG pot sa cumpere “credite de carbon” de la producatori mai mici. Rezultatuul acestei scheme este un transfer de bogatie de la tarile bogate la cele sarace. Multi vor recunoaste in aceasta noua religie o forma de socialism – nu sustine acesta ca redistribuirea bogatiilor este calea spre pacea globala?.

Motivatia principala pentru aderarea la noile reguli este viziunea oribila a unui dezastru cauzat de incalizrea globala, un fel de judecata care vine peste cei care consuma energie intr-un mod excesiv. 

Ca si efect, aceasta relgie si adeptii ei prezic o proprie vesriune a apocalipsei. Viziunea lor se focalizeaza pe anumite schimbari atmosferice care sunt interpreatate ca si prevestitorii unor superfurtuni globale, calduri nemiloase si valuri de suferinta umana. Ei cred ca omul, nu Dumnezeu, va aduce apocalipsa. Pentru ei vina pentru aceasta situatie cade asupra poluarii produsa de consumul de petrol, carbune si gaz.

Acesti critici inspaimantati si-au concentrat mania asupra a ceea ce numesc ei rezultatul unei piete libere scapate de sub control care devoreaza resursele si “scoate” fum. Activistii radicali cer inverzirea planetei. Se plang ca “nu va pasa de copii, nu va pasa de planeta, nu va pasa de viitor” si raspunsul uzual la aceasta problema este franarea “evolutie dezastruase” prin impunerea de diferite taxe, reguli draconice si penalitati economice impotriva celor care incalca aceste reguli.

Sa fim seriosi
Inainte de a fi de acord cu aceste acuzatii isterice, poate n-ar fi rau sa privim si la un alt viitor al planetei. Viitorul Biblic al planetei – si desigur, cel adevarat – versiunea Apocalipsei este destul de diferita de cea imaginata de politicienii aducatori de vesti rele. Dupa cum se stie, Biblia are multe de spus despre schimbarile climatice din viitor. De fapt, vorbeste destul de mult despre perioade de incalzire globala. Dar aceasta incalzire nu este cauzata de om si nici de emisia de dioxid de carbon si gaze cu efect de sera. Este cauzata de Soare – legatura intre soare si incalizrea globala este vazuta clar in Biblie. Aceasta incalzire globla este generata de Dumnezeu si are un scop precis. Un exemplu bun sunt si aceste versete: 
“Al patrulea a v?rsat potirul lui peste soare. ?i soarelui i s’a dat s? dogoreasca pe oameni cu focul lui. Si oamenii au fost dogoriti de o arsita mare, si au hulit Numele Dumnezeului care are stapinire peste aceste urgii, si nu s’au pocait ca s?-I dea slava. (Apocalipsa 16:8,9).

Avem aici un verset din Bibile care ne descopera un adevar major. Lumea noastra este sub controlul lui Dumnezeu. In aceasta era “iluminata”, este normal sa te gandesti ca procesele naturale sunt independente si se auto controleaza (si regleaza). Multi crestini cred ca aceste procese au fost pornite candva in trecut si de atunci ele se regleaza singure. Stelele ard pana la disparitie. Procesele lor interne sunt controlate de procese fizice bine cunoscute astrofizicienilor. Daca o stea (ca si Soarele) devine brusc mai calda sau mai rece, trebuie ca se intampla din cauza unei variatii naturale ca gravitatia, gazele sau schimbari electromagnetice.

Biblia in schimb este clara in aceasta privinta. Dumnezeu poate trimite un mesager care sa schimbe modul de functionare al acelei stele. Nu stim insa exact cum o face. In versetul de mai sus, incalzirea soarelui si deci incalzirea globala este generata de actiunea ingerului.

Apocalipsa aduce si alte schimbari catastrofice – furtuni ucigatoare, placile tectonice care se misca si un vulcanism accentuat vor genera imense miscari oceanice. Trebuie insa subliniat ca felul in care omul foloseste combustibilii fosili nu are nimic de-a face cu judecata care ii sta inainte. In schimb, schimbarile Solare sunt centrul acestor turbulente. 

Soarele, si Numai Soarle
Comparand Pamantul cu Soarele, primul este aproape inexistent. Diametrul Pamantului este de 12,756 kilometrii. Diametrul soarelui este 1,390,000 kilometrii. De aproape 109 ori mai mare.

Soarele este coplesitor mai mare comparat cu orice alt obiect din sistemul nostru solar. De exemplu, Soarele detine 99,8% din masa sistemului nostru solar. Jupiter, cea mai mare dintre planete detine majoritatea procentelor ramase. Masa Pamantului este doar o mica parte din ceea ce mai ramane.

Soarele este un motor termonuclear conceput de Dumnezeu. Produce lumina si energie intr-o proportie exacta si corecta pentru a putea sustine viata asa cum o stim noi. Reglajul Soarelui nu e un accident – a fost creat in acest fel. La viteza luminii suntem doar la opt minute de soare.

La aceasta distanta ideala, combinatia de radiatie solara, compozitia atmosferei Pamantului, campurile magnetice si alti factori interplanetari produc un climat ideal pentru existenta omului. Acesti factori nu pot sa fie pura coincidenta. Pana si existenta Lunii – o patrime din marimea Pamntului – aduce stabilitatea mareelor si previne inghetul sau supraincalzirea Pamantului.

Luand in considerare toti acesti factori, trebuie sa nu uitam singurul si cel mai important factor in toata aceasa ecuatie a vietii. Soarele este singura sursa de caldura pentru planeta noastra. Daca se stinge putin – inghetam, daca e prea stralucit – ardem.

– VA URMA –