Anul cârtiței

Nu știu câți dintre voi ați văzut filmul „Ziua Cârtiței“ (1993). Pe scurt, personajul principal, rămâne blocat – adică își retrăiește exact aceeași zi de zeci de ori – într-un orășel obscur din America.

· 3 min read
Anul cârtiței

Nu știu câți dintre voi ați văzut filmul „Ziua Cârtiței“ (1993). Pe scurt, personajul principal, rămâne blocat – adică își retrăiește exact aceeași zi de zeci de ori – într-un orășel obscur din America. El, un tipar al omului mândru și fudul, plin de el și de o aroganță amețitoare. La finalul intervenției „divine“, omul se „pocăiește“, își revine și abea apoi, timpul lui începe să curgă normal.

Anul cârtiței

Mi se pare că anul trecut, a început pentru majoritatea dintre noi un fel de „ziuă a cârtiței“, care nu mai vrea să se termine.

Ca și Bill Murray (Phil), din film, încercăm și noi să ne găsim tot felul de modalități de a rezista rutinei și apăsării cu care vine la pachet. Statistici, vești rele, vești și mai rele, joburi pierdute, oameni morți, lume îngrijorată, fake news, etc. Și asta… zilnic.

Pentru Phil, din film, și pentru noi, surprinzător, soluția ca nu doar să rezistăm la această criză, dar chiar să ieșim din ea, se rezumă la ceva extrem de simplu, dar extrem de puternic.

It’s not about me

Lucrul cel mai bun pe care-l putem face, e să ne oprim din a ne focaliza pe noi, și a începe să ne focalizăm pe Dumnezeu. Știu, sună ca un clișeu, dar hai sa ne gândim la asta puțin.
Sunt câteva lucruri pe care le știm sigur, și doar tangențial au de-a face cu noi personal:

  1. Criza prin care trecem nu a început și nici nu se va termina cu noi.
  2. Tot ce se întâmplă pe Pământ este îngăduit de Dumnezeu.
  3. Satana nu poate face nimic mai mult decât atât cât îi este îngăduit de Dumnezu. (Citește in cartea lui Iov despre asta…)
  4. Evenimentele de pe Pământ reflectă o realitate superioară – realitatea spirituală. Ceva major se întâmplă în Ceruri.
  5. Planul lui Dumnezeu ne include și pe noi, fie că luptăm pentru sau împotriva lui Dumnezeu.
  6. Lupta creștinului nu se termină niciodată – acum nu e momentul de luat vacanță din lupta spirituală!
  7. Isus ne-a lăsat un Mângăietor – Duhul Sfânt, Duhul Adevărului – El ne va aduce aminte de cuvintele Mântuitorului.

Motivul pentru care am făcut lista de mai sus, e ca să pun în perspectiva corectă, evenimentele pe care le trăim. Toate obstacolele reprezintă în același timp, blocaje dar și oportunități.

Pescari de oameni

Citim în Evanghelii despre cum a chemat Isus pe unii să-l urmeze – lasă tot, și vino după Mine.

Același mesaj, poate mai puternic decât niciodată, sună și acum – lasă tot, și vino după Mine! Lasă grijurile, lasă virusul, lasă lockdown-ul, lasă social media, lasă etc… și vino să pescuim oameni pentru împărăția lui Dumnezeu. Până se mai poate!

Dacă atenția, focalizarea și toate energiile care le avem, le-am cheltui pentru a răspândii Evanghelia, nu am mai avea timp de îngrijorări și alte nimicuri care să ne dărâme și să ne amărască.

Înainte să „share“ conspirații, politică, sau alte lucruri legate de ce cred unii sau alții, despre ce se întâmplă astăzi, mai bine răspândește vestea bună!

Planul lui Dumnezeu, pentru oameni e simplu și minunat: „Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.” (Ioan 7:38). Nu cred că am mai prins vreodată, în timpul vieții mele, o perioadă în care să fie mai mare nevoie de apă vie, pentru cei din jurul nostru.

Lumea din jur, are nevoie disperată de Isus. Și El a ales, ca să se folosească de noi, pentru a transmite vestea bună: „Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viaţa veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă.“ (Ioan 5:24)

Related Articles

Domnul a jurat, și nu se va răzgândi
· 3 min read
Când vine sfârșitul lumii?
· 8 min read
Cum mă uit la 2021
· 2 min read
Dis de dimineață
· 2 min read
Cristos a Înviat!
· 1 min read
Saptamana Patimilor - Vineri
· 2 min read