Viva la revolucion

1 min read
By Dox
Viva la revolucion

Lumea e data peste cap destul de bine dar nu e doar opera noastra. A inceput sa se dea peste cap de multa vreme, s-a tot intors si sucit de-a lungul istoriei pana cand a ajuns unde suntem azi. In vremurile noastre, doar s-a ambalat mai tare.

Valorile ei sunt clare si cei care le predica sunt din ce in ce mai multi, poate si dintre prietenii nostri – aduna tot ce poti, traieste clipa ai doar o viata. Mesajul ei ni se baga pe urechi, pe ochi, prin legi, ne tenteaza sau ni se impune zi de zi. 

Sunt oameni care platesc cu drag rate de cateva sute de RON pe luna pentru diferite obiecte de lux, dar daca cineva ar pune aceeasi suma la biserica multi ar spune ca persoana respectiva e sarita de pe fix. 

Poti sa strigi cat vrei la un meci de fotbal, dar daca te entuziasmezi la biserica ti se spune fanatic. 

Cand insa Divinul s-a intrupat, cand Iisus a venit pe pamant, cu o mana de adolescenti a intors lumea cu susul in sus – sau dupa vorbele lumii, cu susul in jos. A rasturnat valori, a revolutionat sisteme si a adus speranta in milioane de suflete.

Nu mai esti “obligat” sa aduni – dati, si vi se va da. Ai o singura viata, ce faci pentru Cristos va ramane. Nu mai esti “obligat” fii obsedat dupa putere – cei blanzi vor mosteni pamantul.

Simt ca se mai apropie o revolutie. O revolutie a tinerilor care chiar daca n-au experienta, sunt mai tari decat batranii. O revolutie a valorilor absolute intr-o lume fara puncte de referinta. O revolutie a sacrificiului intr-o societate care cauta intr-un mod exagerat, confort.