Zile Extreme - Viata pe dunga

2 min read
By Dox
Zile Extreme - Viata pe dunga

Tot ceea ce voi scrie mai jos a fost generat de un film cu numele “Extreme Days” pe care de multa vreme vreau sa-l vad dar intotdeauna m-a oprit un lucru. Nu stiu de unde am prins ideea, dar tot timpul aveam impresia ca in rolul principal joaca Clint Eastwood. Intr-un final, adica in seara asta, dupa ce am epuizat “stocul” de filme primit in dar de la un prieten, m-am pus si m-am uitat la film. Baiete, asta a fost un film de film! Coloana sonora: Toby Mac, Tait, Pax 217, Skillet, Blindside, Audio Adrenaline – ca sa numesc numai cativa “grei” care se canta in background-ul peliculei. Actiune de actiune si posibilitati cum numai in America mai gasesti. Plajele numai bune de surf din California, zapada cum numai in California poti gasi, si toate excelente, ca si in California. 🙂 In timip ce ma uitam la film simteam cum viza de pe pasaportul meu incepe sa joace nerabdatoare. Imi tot da ghes un glas: “lasa-o-n colo de luna mai” – du-te ia-ti bilet si fuga fuguta in California, ACUM!

Eh, nici nu are rost sa compari viata reala cu fantasticul ce se perinda pe ecranul dell-ului meu! Ce se compara cu viata reala? Vorba unuia… nimic nu bate viata adevarata! Si asa si este. Greutati de greutati, bariere de bariere dar si cand apuci la un pic de distractie – pacat sa nu o faci “lata”. In poza de mai sus, domnul Santiago conduce un 4×4 prin padurile din jurul Clujului… Viata de viata nu? Si cand mai pui ca eu eram agatat de roata de rezerva din spatele masinii! Ce mai, distractie de distractie!

Mai greu e insa cu momentele in care 4×4 nu mai trage si raman doi cai amarati sa traga caruta care de abia se mai misca. Momente in care cerul parca se uneste cu orizontul si opreste tot aerul si parca te sufoci. Clipe in care tavanul e asa de aproape ca devi claustrofob. Si scoti incet capul de pe gaura in care ai reusit sa scapi dupa cine stie ce cutremur interior, privesti spre lumina si zambesti ca un copil prost – dar te uiti in sus si zambesti. Asa nebuneste. Pur si simplu ca un nebun. Te uiti spre cer, de unde aparent a pornit dezastrul si zambesti plin de incredere si spui: Tatal meu ma iubeste. Dumnezeu e tatal meu. Si iti repeti in minte binecuvantatele cuvinte ale Mantuitorului: “Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sînt multe locaşuri. Dacă n’ar fi aşa, v’aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sînt Eu, să fiţi şi voi.” (Evanghelia dupa Ioan 14:1-3) 

Inchei amalgamul asta de ganduri despre viata la extrem cu cuvintele care incheie “Extreme Days”: “Când Dumnezeu îti pune în cale greutati, nu te feri. S-ar putea sã ratezi ceva frumos.”

-DoX